Verseny

2022.04.08. 15:47

A kempelenes diákok közelharcban is az ország legjobbjai közé tartoznak

Remekül teljesítettek a kempelenes diákok a Magyar Honvédség IX. Kinizsi Közelharc Kupa Furkó Kálmán Emlékversenyén, amelyet a szentendrei altiszti akadémián rendeztek meg három kategóriában. A Kempelen-középiskola kadétjai mindegyik kategóriában részt vettek, 14 versenyző képviselte az intézményt.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: Beküldött

A versenyzők felkészüléséhez minden személyi és tárgyi feltétel adott volt: a tatamival és a szükséges egyéni felszerelésekkel rendelkező gyakorlati terem lehetőséget nyújtott a felkészülésre. Ezek szakszerű használatára felügyelt a tanulók felkészítője, Szilágyi Attila, aki odaadó és lelkiismeretes munkával irányította a tanulókat a közelharcos küzdelmekre. A tanulók a közelharc és önvédelem órákon ismerhették meg a sportág fogásait a tatai dandár gyakorlati oktatóitól.

Nem okoztak csalódást a komáromi dákok

A fizikai mellett a tanulók pszichológiai felkészítést is kaptak, ami segített megerősíteni önbizalmukat és javítani koncentrációs készségüket. Az előzetes, közös célkitűzés a dobogós helyek megszerzése volt. A kempelenes csapatnak nem is kellett csalódnia.

Nagykesztyűs versenyszámban, 50 kilogrammban harmadik helyezett lett Szabó Dzsenifer 12. a osztályos tanuló, 70 kilogrammban a második helyen zárt a 10. b osztályos Juhász Botond, míg a 12. a osztályos Oláh Bálint harmadik lett. A 90 kilogrammosok között a 10. b-s Mihály Gergely ugyancsak bronzérmet szerzett.

Többen is dobogóra állhattak a versenyen

Kiskesztyűs kategóriában, amely egyesíti több küzdősport elemeit, szintén helytálltak a komáromiak, 70 kilogrammban második helyezett Juhász Botond (10. b). 75 kilogrammban szintén ezüstérmet hozhatott haza Radó Martin (12.a osztály). 78 kilogrammban első helyen végzett Nagy Botond (12.a osztály), második lett Czilik József (12. a), illetve 90 kilogrammban Kováts Roland (10. a). Földharc kategóriában 78 kilogrammban bronzérmet érdemelt ki a 11. osztályos Stavarsz Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában