Felújítás

2022.04.21. 11:15

45 milliós támogatás érkezik Mogyorósbányára

A vissza nem térítendő támogatásból a Petőfi Sándor utca 63-83 házszám közötti szakaszát újítják fel.

W. P.

Forrás: Shutterstock

 Ismét eredményesen szerepelt a községi önkormányzat a Magyar Falu Programban, hiszen mintegy 45 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a Petőfi Sándor utca 63-83 házszám közötti szakaszának felújítására. Havrancsik Tibor polgármester elmondta, hogy ebből az összegből szilárd burkolatot kaphat az útszakasz, a szükséges tervek már elkészültek, jelenleg az engedélyeztetési folyamat zajlik. Tájékoztatása szerint a tervezett útpálya a Petőfi Sándor utca korábban burkolat szakaszától számítva mintegy 250 méter hosszú lesz.

Természetesen azon túl, hogy növekszik a mogyorósbányai szilárd burkolatú utak hossza, a beruházásnak más haszna is van: a pályaszerkezet a kétirányú közlekedést is biztonságossá teszi majd. Havrancsik Tibor reméli, hogy az újabb útfelújítás hozzájárul a lakosság életminőségének javításához, továbbá örömét fejezte ki, hogy a mostani támogatással együtt már több mint 100 millió forintot nyertek el az elmúlt években a Magyar Falu Programban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában