Élmények rajzokon

2022.04.27. 20:50

20 intézményből kétszáznál is több alkotás érkezett a megyei CSEÖH pályázatára

A pályaművekből nyílt kiállítás a szervezet Kós Károly úti irodájában kapott helyet.

Forrás: CSEÖH/ Facebook

A Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház óvodás és általános iskolás gyermekek részére hirdetett fotó- és rajzpályázatot. Húsz intézményből kétszáznál is több alkotás érkezett. A megnyitóra sok pedagógus, szülő és gyermek érkezett. Mecseki Melinda a megyei CSEÖH szakmai vezetője köszöntötte az érdeklődőket. Kiemelte: nagy öröm volt, hogy a felhívásra ennyi alkotás érkezett. Még a szomszédos megyéből is. 

Két meghirdetett kategóriában tizenöt alkotó vehetett át díjat, de minden alkotó kapott ajándékot. Az óvodás korcsoport első helyezettje: Nagy-Somfai Patrik (Német Nemzetiségi Óvoda), második Pintér Katinka (Német Nemzetiségi Óvoda Alsógallai Telephely) és harmadik Budai Máté (Zengő Óvoda és Bölcsőde). 

Alsós korcsoport helyezettjei: első Török Nóra (Feszty Árpád Általános Iskola), második Csíki Réka Rebeka (Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola) és harmadik Molnár Gábor (Fekete István Általános Iskola. Felsős korcsoport legjobbjai: Óvári Emese (Szent István Német Nemzetiségi Általános Iskola) és Buday Ákos (Kőkúti Általános Iskola, Fazekad Utcai Tagintézmény); második Takács Hanna (Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola) és Koza Róza Zsófia (Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola), harmadik Holczinger Blanka (Szent István Német Nemzetiségi Általános Iskola) és Németh Bálint (Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola). Különdíjat kapott Bagó Boróka, Halmi Natasa és Pfiszterer Dorina. 

Pozitív családi élmények - A pályázat kiírói olyan alkotásokat vártak, melyek a pandémia alatt kialakult családi élményeket, cselekvéseket, szokásokat örökítették meg. Például: szombati társasjáték est, hétvégi közös biciklizés, családi szöszmötölés, melyek a magunk mögött hagyott korlátozásokkal teli időszakban voltak jellemzőek, s a családi mindennapok részei maradtak. A kiírás célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a mögöttünk hagyott időszak pozitív, családi élményeire.

 

Címkék#CSEÖH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában