40 éves a Gerecse 50

2022.03.01. 07:59

Indul a nevezés a Gerecse 50-re, az idén 5 távon lehet teljesíteni a túrát

A főszervező Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) április 23-án rendezi meg a túrát. Az indulás és a cél Tatabányán lesz, a Vértes Agorája előtt.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Immáron 40. alkalommal rajtolnak a természetjárás barátai a Gerecse 50-en azzal a céllal, hogy bejárják a hegység legszebb ösvényeit. Az évforduló előtt tisztelegve az MTSZ úgy döntött, hogy az eddig megszokott távok mellett egy kivételes, alkalmi 40 kilométeres túrát is választhatnak az indulók. Fontos, hogy ezt várhatóan csak az idén lehet teljesíteni, jövőre szűkül a kínálat a jól bevált 10, 20, 30 és 50 kilométeres körökre. 

A túrára ezúttal is csak online előnevezéssel lehet jelentkezni, és kizárólag bankkártyával lehet fizetni, ahogyan az az előző években már megszokottá vált. A jegy visszaváltására nincs mód, de át lehet adni azt egy másik túrázónak, ha esetleg mégsem indul valaki. 

A szervezők visszatérnek az egynapos lebonyolításra: reggel 6 és 8 óra között fog rajtolni az 50-es (erre 2500 nevezést fogadnak el) és a 40-es táv (itt 1040 rajtoló lehet), míg 9 és 11 óra között a 10-es (1000 induló), a 20-as (200) és a 30-as (2000) túrázók indulhatnak. Pecsételés helyett idén is a tavaly már megismert QR-kódos ellenőrzést fogják alkalmazni.

A Turista Magazin cikkét, amelyben tanácsokat adnak a Gerecse 50 teljesítménytúrára készülőknek, érdemes elolvasni minden leendő résztvevőnek – ez megtalálható a gerecse50.hu honlapon, ahogyan mindenféle más információval is szolgálnak. 
A nevezés március elsején 10 órakor kezdődik és a túra napjáig vagy adott táv beteltéig tart. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában