Rajzpályázat

2022.03.06. 09:40

Hókotróval nyert osztálykirándulást a nagyigmándi kisfiú

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idei „Álomút” rajzpályázata 2600 általános iskolás gyereket ihletett meg, köztük az 5. osztályos Róth Károly Józsefet is.

S. G.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt./ Facebook

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Álomút” rajzpályázatán a kategórianyertes rajzok között találunk útfelújítást, burkolatjavítást és útátadást ábrázoló alkotást is. A megmérettetésen Veszprém, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya és Komárom-Esztergom megyei gyerekek nyertek alkotásaikkal egy-egy osztálykirándulást a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb közutas szakgyűjteményébe.

A kategórianyerteseken túl további 35 kiemelkedő pályaművet bocsátott közönségszavazásra a zsűri a Magyar Közút közösségi oldalán. A legtöbb szavazatot, 2650 voksot Róth Károly József kapta. A nagyigmándi Pápay József Általános Iskola 5. osztályos tanulója „A hókotró” című rajzával érte el ezt a sikert és nyert osztálykirándulást.

A nyereményen túl a díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közutas mérnökség útellenőr autóján is. A kategóriagyőzteseken és a közönségszavazás nyertesén túl a társaság további 138 rajzot díjazott oklevéllel és utalvánnyal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában