Pénzhét

2022.03.19. 09:32

A pénz körül forgott minden a tardosi iskolában, aminek a diákok látták a hasznát

A falu iskolája is csatlakozott ahhoz a programsorozathoz, amelyet Európa szerte, csaknem harminc országban, egy időben rendeztek meg. Ez az European Money Week, magyarul pénzhét.

P. J.

Forrás: Beküldött

A cél a diákok pénzügyi ismereteinek bővítése és a mindennapi pénzügyi tudatosság fontosságának hangsúlyozása volt. A Vaszary János Általános Iskola Fekete Lajos Tardosi Szlovák Nemzetiségi Tagintézményében hatodik alkalommal szervezték meg a témahetet, amelyben idén a megtakarításon és a pénzügyi tervezésen volt hangsúly. 

Régi pénzérméket is tanulmányoztak

A Pénziránytű Alapítványtól kapott segédanyagokkal, feladatlapokkal és tananyagokkal az osztályfőnökök a tudatos pénzkezelésről, a takarékoskodás fontosságáról tartottak órákat, míg matematikaórákon pénzügyi számításokat végeztek a tanulók, Sághi Péter banki önkéntes segítségével. A szaktárgyi órákon is előtérbe kerültek a pénzügyi ismeretek. Történelemórán régi pénzérméket tanulmányoztak és bankjegyeket terveztek, technikaórán perselyeket, rajzórán plakátokat készítettek, míg a nyelvi órákon szövegértési feladatokat oldottak meg. A tanulószobán és a napköziben is elkerült a „Gazdálkodj okosan!„ és a „Monopoly társasjáték”. A felsősöknek online vetélkedőt szerveztek, Ki tud többet a pénzről? címmel, ahol a hét folyamán megszerzett ismereteiket kamatoztathatták.

Büszkeség az iskolának 

– Büszkék vagyunk rá, hogy a résztvevő 1100 magyar iskola egyike lehettünk ezen a héten – emelte ki Hédi Katalin pedagógus. – A programokkal, játékos versenyekkel hozzájárultunk az iskolások pénzügyi ismereteinek bővítéséhez, pénzügyi kultúrájuk gazdagításához. 


Pénzhét - A PÉNZ7 együttműködő szakmai partnerei – az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektvezetésével az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány – küldetésüknek tekintik a jövő nemzedék pénzügyi-gazdasági nevelését, vállalkozói hajlandóságának formálását, a mindennapokban előforduló pénzügyi helyzetek tudatos kezelését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában