Elismerés

2022.02.16. 16:15

Öten kaptak emlékérmet Tatán, sokat tettek a térségben élők egészségéért

Az elismerést a városháza dísztermében, a Humán és Ügyrendi Bizottság ülésén Michl József polgármestertől és Rigó Balázs alpolgármestertől vehették át a díjazottak.

Kemma.u

Forrás: Tata Város/ Facebook

Michl József és Rigó Balázs február 16-án, a tatai városházán adta át a Dr. Mészáros Gábor emlékérmet. A tavaly alapított elismerést a koronavírus-járvány idején, a Tatán és térségében élők egészsége érdekében végzett áldozatkész szolgálatért és példamutató helytállásért adományozza a tatai önkormányzat személyeknek, munkaközösségeknek, civil szervezeteknek – közölték a hírt a város közösségi oldalán.

Az első emlékérmeket tavaly adták át, akkor a Semmelweis-nap alkalmából több mint 60 egészségügyben, közszolgálatában, civil szférában dolgozó, kapta meg, majd olyan munkaközösségek vehették át, amelyek ugyancsak áldozatos munkával szolgálják Tatát és a tataiakat a járvány ideje alatt. A mostani eseményen Rigó Balázs úgy nyilatkozott:

Az elmúlt évben arra törekedtünk, hogy mindenkit kitüntessünk ezzel az elismeréssel, aki részt vett a koronavírus elleni védekezésben. Ezúton is nagyon szépen köszönjük a munkájukat, természetesen tudjuk, hogy még mindig a frontvonalban dolgoznak, ezért a jövőben is jó egészséget, sok erőt kívánunk nekik.

A Dr. Mészáros Gábor emlékérmet ezúttal Dr. Kaizer Ákos és Dr. Peti Ildikó felnőtt háziorvosok, Dr. Válóczi János gyermekorvos, Dr. Nyikus Ilona orvos, radiológus és Bondor Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának vezetője vette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában