2022.02.22. 17:13
Kenyérleves és Böfflamott: könyv mutatja be az esztergomi érsekek kedvenc ételeit
Autentikus környezetben mutatták be az Ételek a prímási asztalról című könyvet, mely válogatást ad az esztergomi Érseki Simor Könyvtár kéziratos receptgyűjteményéből.
Forrás: 24 Óra
Fotó: Pöltl Zoltán
A Prímás Pincében február 22- én tartott eseményen a meghívottak nemcsak a könyvbe lapozhattak bele, de meg is kóstolhatták az érseki ételek egy részét. A kiadásért felelős Kontsek Ildikó, a Keresztény Múzeum igazgatója volt az Ételek a prímási asztalról című kötet bemutatójának házigazdája. Ő sorolta a gazdagon illusztrált könyvkülönlegesség megalkotásában résztvevőket, köztük Csíki Sándor szerkesztőt, Gálffy Zsuzsanna tanulmányírót, Mudrák Attila fotóst, Szeder P. Balázs design-szerkesztőt.
A könyvben számos leves, főétel és desszert szerepel, így például Frikasszírozott Kenyérleves, Francia Böfflamott, Párolt Galambok Vajastésztában, Fekete mártással, valamint Császári Citromkoch és az elmaradhatatlan egyházi kötődésű Püspökkenyér. A kötet fotóin szereplő ételeket a Prímás Pince két szakembere, Jászai Tibor és Tanács Norbert alkotta meg.