Nagymadár mentés

2022.02.13. 10:38

Így mentették ki a táti patakból a szökött esztergomi struccot

Két strucc szökött el szombaton Esztergom-Kertvárosból. Egyikük még szabadlábon van, a másikat sötétedés után segítették ki az iszapból.

Kemma.hu

Forrás: KEM Katasztrófavédelem/Shutterstock

Fotó: Trinácz László Nyerges KÖ

Mint arról beszámoltunk, két strucc megszökött esztergom-kertvárosi otthonából, az 117-es út közelében lévő farmról február 12-én, szombaton. Az egyik madárnak néhány éve már volt hasonló kalandja, akkor bárányoktól, most kutyáktól riadt meg és  ment világgá. A másik szökevény pedig egy tojó.

A struccok gazdája, Gulyás Imre értesítette a hatóságokat, és az egyik madarat sötétedés után sikerült is befogni és hazavinni. Mint azt a megyei katasztrófavédelemtől megtudtuk, a struccot a 117-es táti út melletti patakból kellett kimenteni, ahol a szerencsétlenül járt állat az iszapba ragadt. A strucc sérülések nélkül úszta meg a mentést és a kalandot, már a farmon piheni ki a tegnapi nap fáradalmait.

A másik strucc még „szökésben van”, ám úgy tűnik, már őt is megtalálták. Szombaton feltűnt a kenyérmezei vasútállomásnál is, ám mostanra  egy fatelepre kóborolt át, ott próbálja meg befogni őt a gazdája, aki gyalog viszi majd haza a nagymadarat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában