Kiállítás

2022.02.23. 15:40

Hangszerek a főszerepben: Tatán minden gyermek a zene világába merült (Fotók)

A Hangszert a kézbe elnevezésű országjáró könnyűzenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat Tatára érkezett, a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban, a Piarista Rendházban várták az érdeklődőket.

Szász Dalma Kitti

Az ingyenesen látogatható hangszerkiállítás bepillantást nyújt a dob és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszerek világába, valamint az elektronikus zenei és a stúdiós szekciókba. Az érdeklődőket rendhagyó énekórákkal, hangszeres és hangtechnikai kurzusokkal, koncertekkel várják a szervezők.

Benkő Zsolt, a Hangszert a kézbe országjáró ismeretterjesztő program gitár szekciójának vezetője elmondta, hogy 2017 óta járják hazánkat. Kiemelte, a program különlegessége az, hogy ez Magyarország első könnyűzenei ismeretterjesztő programja. Céljuk az, hogy a fiatalabbak aktívabbak legyenek a zenetanulásban, emellett fogékonyabbá váljanak a különböző stílusokra. Mint mondta, csapatuk tíz tagú, és igazán az ad számukra kellő motivációt és energiát, hogy a gyermekektől folyamatosan pozitív visszacsatolásokat kapnak.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában