Elismerés

2022.02.27. 10:37

Díjat kapott Dobos Attila komáromi szerelme, Erzsó

Beöthy előadói díjat vehetett át a napokban a győri Beöthy Művészeti Társaság Érzések és értékek pályázatának díjkiosztó ünnepségén a komáromi énekesnő, Hatvaniné Erzsó.

K. L.

Hatvaniné Erzsó a Győrben kapott díjjal

Forrás: beküldött

Az országos irodalmi és képzőművészeti pályázaton elismerő díjban részesülők kellemes környezetben, jó hangulatú műsor keretében vehették át elismeréseiket. Egri Richárd, mint művészet pártoló jóvoltából Győrben, az Erzsébet ligeti étteremben tartották az ünnepséget. 

Erzsót az idén díszvendégként hívták meg a Rába-parti városba. Mint megtudtuk, 2017-ben, a II. Frezetto fesztiválon énekesként debütált a Beöthy Művészeti Társaság rendezvényén. Az akkori és a mostani fellépésének elismeréseként vehette át a Beöthy előadói díjat, mely egy oklevélből és egy kristály prizmából állt, melynek tetejére Győr látképét gravírozták. A házigazdák úgy nyilatkoztak, „Erzsó csodás hangjával, szeretetet sugárzó lényével minden kedves vendéget elbűvölt”.

A további díjazottak: Aranytoll-díj: Szedő Tibor. Ezüsttoll-díj: Bartók Anikó, Váczi Zoltán. Viktória-díjas: Mráz Erzsébet Irma, Burzáné Klement Mária, Kőházi Liza, Pál Erzsébet. Nyiba Legenda-díj: Drotleff Zoltán. A pályázat fővédnöke a Beöthy Művészeti Társaság vezetője D. Beöthy Hajnalka a Frezetto alapítvány elnöke, Jószolgálat nagykövet, Vincent van Gogh Arts diplomás festőművész, valamint Németh Nyiba Sándor, a kultúra lovagja, Krúdy-érmes költő, Csepel örökségdíjasa, a De-Pression együttes alapítója.

Erzsó, Dobos Attila volt menyasszonya arra törekszik, hogy a január elején elhunyt ismert zeneszerző munkássága ne vesszen feledésbe. Három olyan szerzeményt is ráhagyott, amelyeket még nem énekelt el senki. A komáromi előadó a közeljövőben szeretné ezeket egy stúdióban felénekelni, és kiadni.

Hatvaniné Erzsó a Győrben kapott díjjal

Forrás: beküldött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában