Gyászhír

2022.01.04. 22:07

Elhunyt Dobos Attila dalszerző - megindító sorokkal búcsúzik tőle komáromi szerelme

Az Isten véled, édes Piroskám szerzőjét január 4-én, 80 éves korában érte a halál.

Kemma.hu

Dobos Attila 80 éves volt

Forrás: ripost.hu

A legendás dalszerző, Dobos Attila az egyik legtermékenyebb slágergyáros volt. Szinte nincs is olyan egykori táncdalénekes, akinek ne írt volna legalább egy felejthetetlen dalt, írja a Ripost.

Dobos Attila az 1960-as években vált ismertté. Olyan slágerek komponálása fűződik a nevéhez, mint például az Isten véled, édes Piroskám, a Se veled, se nélküled, az Annál az első ügyetlen csóknál, a Kövek a vízparton, a Boldogságtól ordítani tudnék. Dalait mások mellett Mary Zsuzsi, Aradszky László, Zalatnay Sarolta, Harangozó Teri, Koncz Zsuzsa, Koós János és Korda György énekelték, de ő is többször a zongora, illetve a mikrofon mögé ült és előadta szerzeményeit.

Az ünnepelt hallatlan népszerűségnek örvendett, reggelente tucatszámra szedte ki a postaládájából a leveleket, és válaszolt néhány sorban, küldte a dedikált fotókat a szimpatizánsainak. Délelőttönként a fogorvosi rendelőben gyógyított, délutánonként pedig próbált, zenét írt, országszerte fellépett második feleségével, Mary Zsuzsival. A 24 Óra elődjének, a Dolgozók Lapjának 1968-ban úgy nyilatkozott, életéből csak az alvás hiányzik. Abban az időszakban lapunkban működött az Ezt dúdolja mindenki… rovat, és itt szinte minden alkalommal egy-egy Dobos Attila–Szenes Iván-páros alkotta dalt is közöltünk olvasóink kérésére.

A legenda élete alkonyán is sokat dolgozott és nem hagyott fel a zeneszerzéssel és a szövegírással. Egyik utolsó szerzeményével éppen január 1-jén köszöntötte a világban élő összes magyart újév alkalmából. Dobos Attila a Magyarok világhimnusza című dalát éppen két évvel ezelőtt mutatta be a közönségnek.

Többször házasodott, legismertebb  felesége Mary Zsuzsi énekesnő volt. Ötödik szerelmét, a komáromi Hatvaniné Erzsébet „R-Zsót” néhány éve ismerte meg, az asszony is énekel. A dalszerző és R-Zsó az asszony Youtube-csatornájára is feltöltött néhány közös előadást.

Dobos Attila meg is kérte az asszony kezét 2020 szilveszterén, de a zenész betegsége miatt az esküvőt lefújták. A legenda utoljára 2021 novemberében irt a közösségi oldalára személyesen. Onnantól kezdve szerelme jelentkezett be időnként a rajongókhoz.

Az asszony Facebook-oldalán gyászolja szerelmét. Mint írta:

„Énekeltük duettben egy évvel ezelőtt Dobos Attila zeneszerző dalát. Akkor még boldogságban éltünk, találkoztunk, mint »kövek a vízparton«. Merész álmokat szőttünk és repülni vágytunk az álmok kék tengerén. Három évet éltünk, énekeltünk együtt igaz szerelemben, ám álmainkat derékba törte Attila betegsége[...]” 

Én még itt vagyok, de nem hagyom magára, tudom, egyszer újra együtt leszünk, az égi színpadon. »Nem válunk el, mint kövek a vízparton«.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában