KRESZ

2022.02.21. 14:18

A te gyereked mindent tud a KRESZ-ről? Esztergomban ezen a héten megtanulhatja!

Komplett KRESZ-tanfolyamon vehetnek részt az esztergomi kisiskolások az esztergomi főtéren nyílt ideiglenes közlekedésbiztonsági pályán.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Ideiglenes közlekedésbiztonsági tanpálya nyílt Esztergomban február 21-én hétfőn a Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) jóvoltából. A pályán 21-e és 25-e között, öt napon keresztül délelőttönként a városi kisiskolások szervezett, oktatással egybekötött programon belül sajátíthatják el szakoktatók segítségével az alap KRESZ ismereteket. A kicsik elektromos autókkal gyakorolhatnak az ideiglenes rutinpályán. Délutánonként pedig szabadon használható a pálya, akár a biciklivel, akár a rollerrel érkezők számára is.

A HUMDA Road Safety esztergomi helyszínét Weingartner Balázs József, a cég elnöke és Erős Gábor esztergomi alpolgármester, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje nyitotta meg. Weingartner Balázs József kiemelte: a közlekedésbiztonság oktatást nem lehet elég korán elkezdeni. Az általuk megszólított elsős-másodikos korosztály már aktívan részt vesz a közlekedésben, akár gyalogosan, akár kis járműveikkel. Így ez a korosztály nagyon fogékony arra, hogy játékos formában tanulja meg a közlekedés szabályait. 

- Titkon reméljük, hogy a gyerekeken keresztül dupla edukációt is végre tudunk hajtani: a gyerek által megtanult tudatos közlekedés a szülőkre is hatással lehet – tett hozzá a Weingartner Balázs József. 

Erős Gábor beszédében kiemelte: a jövő generációjának oktatásával akár a rossz közlekedési statisztikák is javíthatóak lehetnek.

–Hiánypótló, ami most az esztergomi főtéren nyílt. Fontos, hogy a gyerekekbe „beleégessük”: a biztonság az első. Ha gyerekekkel ilyen kicsi korban megtanítjuk, hogy kell biztonságosan az útra lépni, biciklivel közlekedni, és a többi, ezt a tudást továbbviszik. Bízunk benne, hogy a város összes családja kihasználja az alkalmat, és ellátogatnak a most nyílt pályára – emelte ki.

A városi kisiskolásoknak a délelőtti órákban elméleti és gyakorlati foglakozások lesznek. Az elméleti oktatást Karvaly Viktor, a HUMDA közlekedésbiztonsági szakértője tartja az ifjúságnak. A szakember meglehetősen rendhagyó stílusban, de annál hatékonyabban oktatja a gyerekeket, mint a megnyitó napján kiderült. 

A gyerekek emellett egy oktatóvideót is megnéznek, illetve az ideiglenes rutinpályán Csillag Tibor közlekedésbiztonsági szakértő irányítása mellett elektromos járműveken gyakorlatban is megvalósíthatják a tanultakat.

A Road Safety a következő helyszínekre vonul az elkövetkező hetekben:

  • február 28. és március 4. között Dunakeszire,
  •  március 7. és 11. között Balassagyarmatra, 
  • március 14. és 18. között Mosonmagyaróvárra, 
  • március 21. és 25. között Szombathelyre, 
  • március 28. és április 1. között pedig Balmazújvárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában