Morgató próba

2022.01.02. 07:54

Megszólalnak a szirénák Komáromban, Nyergesújfalun, Dorogon és Esztergomban is

A veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer szirénáinak működését ellenőrzik.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Január 3-án, hétfőn 11 órakor ellenőrzik a veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (MoLaRi) szirénáinak működését. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság üzemeltetésében lévő MoLaRi tájékoztató alrendszerén, Komáromban, Nyergesújfalun, Dorogon és Esztergom-kertvárosban megszólaló szirénákat csökkentett üzemű morgató próba keretében tesztelik. A próba kapcsán a lakosságnak nincs tennivalója.

A MoLaRi fő feladata a lakosság ipari balesetek esetén történő riasztása, illetve a követendő magatartási szabályokról való tájékoztatás. Annak érdekében, hogy a lakosság riasztása, tájékoztatása szükség esetén megtörténhessen, a rendszer részét képező szirénákat ellenőrizni kell.

 

Címkék#MoLaRi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában