Rendezvénysorozat

2022.01.27. 11:34

Kávéház, ahol a természet vonzásába kerültek az érdeklődők Tatabányán

Különleges produkciókkal folytatódott Alsógallán, a MA Kávéház rendezvénysorozat: a magyar kultúra napja alkalmából tartott összejövetel időn és téren átívelő volt.

M. K.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szabó János

Különleges produkciókkal folytatódott Alsógallán, a József Attila Művelődési Ház MA Kávéház rendezvénysorozata. Ahogyan Herendi Judit intézményvezető köszöntőjében fogalmazott, a magyar kultúra napja alkalmából tartott összejövetel időn és téren átívelő volt, hiszen élő kapcsolatba léptek az USA-ban élő fotóművésszel, felelevenítették a 100 éve született költőnő munkásságát, és a 70-es, 80-as évekbe repülhettünk vissza a zene szárnyán. 

Ragyogó természetfotó-kiállítás megnyitójával kezdődött a délután. A Bajon nevelkedett, és ma az USA-ban élő Kegyes Attila tárlatát édesanyja, Kegyes Lőrincné, Mártika ajánlotta a szép számú közönség figyelmébe. Ezt követően – fia és a nézők meglepetésére és örömére – a technika segítségével, internetes videótelefonon hívta a művészt, aki így élő, egyenes „adásban” köszönhette meg az érdeklődést alkotásai iránt. 

Nemes Nagy Ágnes, Kossuth-díjas költőnk száz éve született. Pályafutását, alkotásait a Galla Színpad tagjai, Herendi Judit, M. Tóth Sándor és Veér Károly elevenítették fel. A közönség is dalra fakadt. Az utolsó verset, A gondolj-rám-virág címűt, amely Halász Judit előadásában vált népszerűvé, együtt énekelték a fellépőkkel. 

A Blues Tandem zenekar a műfaj nagy öregjeinek dalait elevenítette föl. Koncertjüket vastaps fogadta, és a nézők ismét daloltak, felidézve Hobo, Deák Bill Gyula és a többiek nótáit. A végén csattant az ostor, az utolsó számot két generáció képviselője, Elekes Mihály énekes és leánya, Elekes Fanni közösen énekelte. Az eső és én így különösen nagy sikert aratott. 

Az Ősz illata - Ismét különlegességekkel várják a közönséget február 19-én – mondta Herendi Judit. Nagy alkotók rézkarcait hozza el egy kiállítás erejéig Fehér János fotós. A bolhapiacon talált kincsek majdnem a kukában végezték, most végre méltó helyükre kerülhetnek. Bajza Sándor tatabányai alkotó Ősz illata című verseskötetével is megismerkedhetnek a látogatók. Lesz totó, zsíros kenyér és borkóstoló, ahogyan ez ott szokás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában