ünnepvárás

2021.12.03. 13:23

Újabb adventi programokkal készülnek az oroszlányi „barátok”

Az adventi készülődésből már évek óta kiveszi részét az Oroszlány Barátainak Köre. A civil szervezet gondosan ügyel arra, hogy valami újdonságot csempésszen a kínálatba.

W. Zs.

Az adventi készülődésből már évek óta kiveszi részét az Oroszlány Barátainak Köre. A civil szervezet gondosan ügyel arra, hogy valami újdonságot csempésszen a kínálatba.

Forrás: 24 Óra

Fotó: beküldött

Dr. Deés Szilvia, az Oroszlány Barátainak Köre elnöke szerint az idén két program – a teríték- és a mézeskalács-készítő verseny – elmarad, de vannak új elemek. A civil szervezet ugyanis gondosan ügyel arra, hogy valami újdonságot csempésszen a kínálatba.

– A világjárvány egészségügyi szigorításai miatt olyan rendezvényben gondolkodtunk, ami szabadtéren megvalósítható és ami nem egyszerre vonz tömegeket. Az adventi ablaknyitogató pont ilyen – mondta Szilvia.

Dr. Deés Szilvia ötlete alapján létrejött az ablaknyitogató a főtéren (Fotó: beküldött / 24 Óra)

Jelképes megoldást választottak, ugyanis az ablak előtti színpadon, a város főterén minden egyes nap helyi formáció színesíti az ünnepi kínálatot. Így aztán jelentkeztek óvodások, iskolás csoportok, de felnőttek és az idősebb korosztály is képviselteti magát. Lesznek táncos és énekes fellépések, de civilek is jelentkeztek, akik szavalni fognak.

A lakosok igényeit veszik figyelembe a Közművelődési Kerek­asztal tagjai

December 22-ig minden este 6 órától várható a kulturális színfolt a főtéren, kivéve szombatonként. Az elmúlt esztendőkben a virágboltosok keze munkáját dicsérte a körforgalomhoz kihelyezett adventi koszorú. Idén azonban civil szervezetek tagjai, városlakók fogtak össze és már múlt hétvégén nekiláttak a munkálatoknak. Így a „barátok” is oroszlánrészt vállaltak a koszorú elkészítésében.

Egy nap alatt végeztek a négy részből álló, csaknem 10 méter átmérőjű fémszerkezet díszítésével. A munkálatok az Oroszlányi Ingatlankezelő- és Hasznosító Zrt. raktárépületében történtek.

A „barátok” a város egyik legnagyobb civil szerveződése. Kezdeményezésük, hogy létrejöjjön egy Közművelődési Kerekasztal, értő fülekre talált és néhány nappal ezelőtt hivatalosan is megalakult a lakossági szempontok figyelembevételére összpontosító szervezet. A falu hagyományőrzői, a fúvószenekar, a Bányász Klub Alapítvány és a Bakfark Bálint Alapítvány azonnal csatlakozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában