Avatás

2021.12.23. 20:30

Több, mint ötvenen tettek sikeres mestervizsgát az évben

Sokan szerepeltek eredményesen idén a mestervizsgákon, avatásukat a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székházában tartották.

Kemma.hu

Arató Anita veszi át a mesteroklevelet dr. Szerencsés Lászlótól

Forrás: Beküldött

A napokban szűk körű mesteravatót tartottak a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székházában. Az eseményen kis csoportokban vehették az eredményes mestervizsgát igazoló oklevelet az érintettek. 

Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke lapunknak elmondta, idén összesen 56 jelölt szerepelt eredményesen a mestervizsgákon, 24-en államilag támogatott szakmákban, 32-en pedig sajáterős anyagi és szellemi ráfordítással. A járvány ellenére megjelent, kis számú résztvevő között volt gázkészülék-szerelő, villany- és autószerelő, autoelektronikai műszerész, kozmetikus, kézápoló és körömkozmetikus, fodrász és kőműves. A legutóbbi szakmacsoportban egy hölgy is vizsgázott, aki a családi vállalkozásban lát el művezetői feladatokat. Dr. Szerencsés László valamennyi megjelentnek megköszönte, hogy vállalkoztak a képzésre és arra kérte őket, hogy ne csak maguknak tartsák meg a megszerzett tudást, mesterségük fogásait, hanem adják tovább minél több fiatalnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában