Elismerés

2021.12.12. 09:20

Olimpikont nevelt ki Tokod, ezt a birkózó szövetség díjjal jutalmazta

A település híres birkózója, Korpási Bálint nem feledte szűkebb hazáját, ő is jelen volt a díjátadón.

Kemma.hu

Bánhid László(b), Korpási Bálint és Bacsa Péter

Forrás: Facebook/Tokod Nagyközség Önkormányzata

December 10-én díjat kapott Tokod Bacsa Pétertől, a Magyar Birkózó Szövetség alelnökétől, valamint a település díszpolgárától, Korpási Bálint olimpikon, világ és Európa bajnok birkózótól. Az oklevél, a plakettés a zászló a Magyar Birkózó Szövetség 100 éves évfordulójára készült. Az eseményről a tokodi Facebook-oldalon számolt be Bánhidi László polgármester. 

Mint posztjában írta:  A szövetség ezzel az elismeréssel köszönte meg jelképesen településünknek, hogy ilyen kiváló sportoló tehetségeket adtak a magyar birkózó társadalomnak. Reméljük a jövőben Tokod újabb kiváló sportolókkal járulhat hozzá a további magyar sportsikerekhez.

A polgármester hozzátette, hogy külön öröm, hogy pont a péntekre napra esett a centenáriumi oklevél, plakett és zászló átadása, hiszen pont  aznap volt  5 éve, hogy Korpási Bálint világbajnoki címet szerzett a kötöttfogásúak 71 kilogrammos súlycsoportjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában