Megyei információ

2021.12.09. 15:00

Meggyőző érveket várnak a versenyen

Középiskolások számára hirdetett országos vitaversenyt a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT). Az előválogatóra való jelentkezés határideje 2021. december 13.

R. W.

A Pro és Kontra Érvekkel elő című megmérettetésre háromtagú csapatok jelentkezését várják, a versenyt több szakaszban, előválogatókkal szervezik.  A szervezők tájékoztattak: az első forduló egy online előválogató lesz, mely során egy előzetes regisztráció szükséges a csapatoktól a NIT által alkotott űrlapon, majd a fiatalok egy válasz e-mailben megkapott tematikák közül választanak egy témát.

A kiválasztott témában kell érvelniük pro és kontra, egy ötperces videóban vagy egy maximum négyezer karakteres esszében. A témát és a formátumot is szabadon választhatják ki a nevező csapatok. A beérkező versenyanyagokat a NIT Elnökségi tagjaiból álló zsűri bírálja el, és dönt arról, hogy kik jussanak tovább a régiós középdöntőkbe. Az egyes alkalmakra régiónként négy csapat juthat be. 

A második fordulóban egy regionális középdöntőben vesznek részt az előválogatóból továbbjutó csapatok – az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően online, vagy személyesen. A lebonyolítás egyenes kieséses rendszerben zajlik egy sorsolást követően, a két győztes pedig megmérkőzik egymással a döntőbe jutásért 2022 februárjában. Az országos döntőre a tervek szerint április végén kerül sor Budapesten. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában