Fejlesztés

2021.12.23. 11:02

Különleges szobákkal és felszerelésekkel bővült a tatabányai óvoda

A tatabányai Arany János Óvoda most már több gyereket jobb modernebb körülmények között tud befogadni egy óvodafejlesztési pályázat keretében.

Sugár Gabi

Megújult környezetben tudják már fogadni a gyerekeket

Forrás: Beküldött

Fotó: Varga Ildiko

Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése című projekt keretében 214,50 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósult az Arany János Óvoda infrastrukturális és a szakmai fejlesztése. Az óvoda 158 férőhelyesre bővült, s háromszáz négyzetméterrel nagyobb alapterület szolgálja a gyerekek és az itt dolgozók kényelmét. 

Az Óvodafejlesztés Tatabányán–Arany János Óvoda című TOP-os pályázat keretében megújult a régi épület, bővült az alapterülete az összekötő és a használaton kívüli szárny egy részének beépítésével. Fejlesztő szobákat, fogadóórák, eszközök tárolására alkalmas helyiségeket alakította ki. Gyermekmosdó, sószoba, irattár, nevelőtestületi és könyvtárszoba létesült. Az új épületszárnyban tornaszoba kapott helyet, a hozzá tartozó eszközökkel és szertárral. Egyéni fejlesztést szolgáló speciális felszerelések beszerzésére is sor került, valamint az ott dolgozók munkáját segítő eszközöket is kapott az óvoda. Az egész épületre vonatkozó energetikai felújítás, valamint akadálymentesítés is része volt a felújításnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában