Fejlesztés

2021.12.11. 20:00

Fotók: ilyen emeletes vonatok érkeznek Tatabánya és Komárom felé

A motorvonatok reggeli csúcsidőben Budapestre, míg délután Győr felé közlekednek vasárnaptól.

Kemma.hu

December 12-től Tatabánya és Komárom felé is közlekedik a KISS emeletes vonat

Forrás: Facebook/Bencsik János

Mint megírtuk, újabb vasútvonalakon közlekedik december 12-étől a KISS emeletes motorvonat, így a Budapest-Győr vonalon is. Ez azt jelenti, hogy a Hegyeshalomból 4:57-kor induló gyorsított járaton – többek között Mosonmagyaróvár, Győr, Komárom, Tatabánya érintésével – utazhatunk az emeletes motorvonattal Budapest Keleti pályaudvarra, ahova a szerelvény menetrend szerint 7:19-re érkezik. Délután, szintén a Keletiből, a 17:01-kor induló G10-es vonatban, Bicskét és Tatabányát is érintve, Győrig közlekedik a KISS.

Bencsik János miniszteri biztos, országgyűlési képviselő fotókat is közölt az új szerelvényről. Mint posztjában írja, a 314 tonnás, 156 méter hosszú, 600 ülőhellyel és ugyanannyi állóhellyel rendszeresített vonat a hétfői menetrend változással lép forgalomba a Budapest-Hegyeshalom vonalon. Az első vonatpár a reggeli csúcsidőben Budapest irányába, késő délután Győr irányába közlekedik. A szerelvényen 4 kerekesszék, 12 kerékpár és 5 babakocsi helyezhető el. További kényelmi szolgáltatások: klíma, WIFI, mobiltelefontöltésre alkalmas csatlakozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában