Helyi közélet

2021.12.18. 16:38

Eszközöket vettek át 82,5 millió forint értékben a megyei önkéntes szervezetek

Az önkéntes tűzoltó-egyesületek, az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes mentőcsoportok mindennapi munkájához szükséges eszközökre pályázhattak.

R. V.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által meghirdetett pályázatok záró rendezvényét tartották csütörtökön a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon – az önkéntes tűzoltó-egyesületek és az önkormányzati tűzoltóságok képviselői vehettek át a mindennapok munkájához szükséges eszközöket.

Az eseményen dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, valamint Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes igazgató is tartott beszédet. Az önkéntes tűzoltók az átadó után zárt körű konferenciát tartottak. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának elnöke a megyébe érkező nagyobb mértékű támogatásokról elmondta: jelzés értékkel bírnak.

– Az elmúlt néhány év bizonyítja, hogy az önkéntességnek van jövője, hiszen az állami és a szakmai szervezetek is támogatják az önkéntességet. A megyében működő munka el van ismerve – fogalmazott.

Idén három pályázatra várták a jelentkezéseket, az önkéntes tűzoltó-egyesületek (ÖTE), önkormányzati tűzoltóságok (ÖTP), valamint az önkéntes mentőcsoportok részére is írtak ki támogatásokat. A pályázaton elnyert felszereléseket, így többek között védőruházatokat, műszaki-mentő-, valamint tűzoltó-technikai eszközöket adták át a rendezvényen.

Összességében megyénk önkéntes szervezetei az idei évben 82,5 millió forint értékben nyertek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázatokon, mely eszközökkel, felszerelésekkel, támogatásokkal nagymértékben javul Komárom-Esztergom megye védelmi képessége. A pályázaton elnyert eszközök szükségesek ahhoz, hogy a káresetek felszámolása minél hatékonyabb és sikeresebb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában