Prevenció

2021.12.05. 17:30

Egyenruhások a plázában: kampányt tartanak, hogyan ne váljunk áldozattá

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya három héten át folytatja adventi prevenciós figyelemfelhívó kampányát.

Forrás: police.hu

Az adventi időszakban Tatabánya legnagyobb bevásárlóközpontjában bűnmegelőzési szakemberekkel találkozhatnak azok, akik vásárolni mennek. A kampány célja, hogy felhívják a figyelmet hogy az áldozattá válás kockázata jelentősen csökkenthető néhány jó tanács betartásával – olvasható a police.hu oldalán.

A helyszínen lévő egyenruhások a szóbeli tájékoztatás mellett egy-egy figyelemfelhívó brosúrát is átadtak az érdeklődőknek. A szóróanyagok az autóban hagyott értéktárgyakkal, az ünnepeket és az utazásokat érintő vagyonvédelmi óvintézkedésekkel, valamint a kerékpárlopások megelőzésével kapcsolatban szolgáltak prevenciós jó tanácsokkal.

A kampány azért indult meg, hogy az ünnepekre történő felkészülés biztonságban történhessen. A cél az, hogy minél kevesebben váljanak bűncselekmény áldozatává. Ennek érdekében az adventi készülődés időszakában december 10-én, 14-én és 16-án is találkozhatnak bűnmegelőzési szakemberekkel az érdeklődők Tatabányán. A december 14-én és 16-án 10:00 és 12:00 óra között tartandó kitelepülés során a rendőrök a Police Coffee elnevezésű programmal is várják az érdeklődőket, amelynek keretében a bűnmegelőzési tanácsok mellett egy pohár meleg kávéval/kakaóval is kedveskednek a bűnmegelőzési kollégák.

Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában