pályázat

2021.12.04. 15:40

Biztonságos lett a kerekezés Kisbéren, kisfilmmel népszerűsítik a biciklizést

A „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című pályázattal befejeződött a meglévő kerékpárút fejlesztése, valamint a kerékpársáv folytatása.

R. V.

A „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című pályázattal befejeződött a meglévő kerékpárút fejlesztése, valamint a kerékpársáv folytatása.

Forrás: 24 Óra

Fotó: R. V.

A Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztés Operatív Program által csaknem 400 millió forintnyi európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével újult meg a városban a Kossuth utcai kerékpárút, és létesült kerékpáros útvonal a település belterülete és a Batthyány-pusztai iparterület között.

Az új kerékpárút a sportcsarnok mellett is elhalad (Fotó: R. V. / 24 Óra)

A projektben összesen 2434 méter hosszan újult meg, illetve épült ki a kerékpárút. A Kossuth Lajos utca és a Batthyány- pusztai iparterület között a belterületi szakaszon a főút tengellyel párhuzamos elválasztott gyalogos-kerékpáros közlekedő utakat, külterületen pedig egyoldali kétirányú kerékpárutat alakítottak ki. A beruházás javítja majd az Ipari Park elérhetőségét, és biztonságosabbá teszi irányába a közlekedést. A megújuló és kiépülő kerékpárútszakasz hozzájárul majd a városközpont közlekedésbiztonságának növekedéséhez.

A projekthez kapcsolódóan a lakosságot érintő, kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló és tájékoztató akció keretén belül elkészült az iskolás korosztály számára egy digitális oktatóanyag és online kitölthető KRESZ-teszt, melynek eredményes feldolgozásáért kerékpáros ajándékcsomagot kaphattak a kisdiákok.

A lakosság részére kisfilm készült a biztonságos kerékpározásról, mely a város honlapján elérhető. Az óvodások számára egy, a témához kapcsolódó színező is készült. A fejlesztést finanszírozó határozatot a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában