Pályázat

2021.12.09. 08:52

Az elfogadás témáját járták körül a tatabányai MÉrtékadó Nők

A társaság a közelmúltban adta át Elfogadom témában meghirdetett pályázatainak díjait a Béla király körtéri központjában. Inspiráló írásokat vártak és kaptak.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Az eseményhez kapcsolódott egy interaktív előadás, amelyet Fejes-Martinez Krisztina, a Hősök Tere Alapítvány vezető trénere tartott. A korábban tanárként dolgozó szakember ma már inspiráló találkozásokon próbál segíteni csoportoknak, közösségeknek, hogy minél nagyobb legyen azoknak a száma, akik hidakat építenek, nem pedig falakat.

Az elfogadás kapcsán elmondta: a nehézsége főként abból adódik, hogy a különbségekre mindig jobban figyelünk, mint a hasonlóságokra. Példákon vezette végig, miként lehet eljutni a sztereotípiáktól az előítéleteken át a diszkriminációig. Hangsúlyozta: egymás megismerése sokat segít abban, hogy ez a folyamat ne induljon el. 

A beszélgetés után adták át az elismeréseket azoknak, akik pályaműveket nyújtottak be a MÉrtékadó Nők Társasága által meghirdetett páylázatra. Koch-Zuberecz Dóra, a társaság elnökségi tagja elmondta: harmadik alkalommal hirdették meg a pályázatot, amelynek a korábbi években a témája az énidő és a változás volt. A korábbi évekhez képest kevesebb pályázat érkezett, de mindegyik nagyon komoly érzéseket, élethelyzetet írt le. 

Gratuláltak Horváth Szilviának, Vincze Hajnalkának, Krüpl Editnek, Sugár Gabinak, Horváthné Farkas Erikának, Korán Imrénének, Pats Krisztinának, Mayer Marcellinának, Pruzsina Alice-nak és Csóka Évának. Köszöntötték önkénteseiket is: Perényi Zsókát, Kis Nikolettet, Barsi Nikolettet, Csóka Miklósnét, Bauer Évát, Negre Zsuzsannát és Ádám Miklóst, akik különböző módon segítik, támogatják a társaság működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában