elismerések

2021.11.10. 20:25

Tata szociális munkásainak mondtak köszönetet áldozatos munkájukért

A Hotel Gottwaldban rendezett ünnepségen köszöntötték Tata szociális munkásait, akik kiemelkedő, odaadó munkájukkal sokat tettek a közösségért.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/ Tata Város

Fotó: Domokos Attila

A város közösségi oldalán számolt be arról, hogy az önkormányzat a Hotel Gottwaldban rendezte a szociális munka napja alkalmából szervezett ünnepségét, melyen idén is azoknak a szakembereknek mondtak köszönetet, akik áldozatkészen és szakmai alázattal végzik munkájukat, az év minden napján segítik, gondozzák a rászorulókat Tatán és a kistérségünkben egyaránt.

Mint írják, a tatai ünnepségen részt vett Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár, aki a témával kapcsolatban elmondta, hogy a szociális munka napja egy olyan ünnepnap, amely a területen dolgozó csaknem 100 ezer embernek munkaszüneti nap, de legalább olyan fontos, hogy egyben egy üzenet is a társadalom felé arról az értékteremtő munkáról, ami ezen a téren zajlik.

Az államtitkár kiemelte, hogy a pandémia kapcsán a mögöttünk álló időszakban láthattuk azt, hogy a szociális biztonság nem egyenlő az anyagi biztonsággal, szükség van arra a háttértámaszra, arra a segítő kézre, amit a gondoskodáspolitikában dolgozók, a szociális munkások nyújtanak. Ennek a munkának egyfajta megbecsülése az a 20 százalékos béremelés, amelyet a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozók kapnak 2022. január elsejétől függetlenül attól, hogy milyen típusú fenntartónál végzik a feladataikat.

Michl József polgármester a helyszínen mondott köszönetet a szakembereknek a tataiak és a kistérségben élők nevében.

– Évről-évre igyekszünk Tatán minden olyan dolgozói közösségét külön is köszönteni, amely a város teljes közösségéért dolgozik. Ebből a körből kiemelkednek a szociális munkát végzők, akiknek nagy hálával tartozunk a mindennapokban végzett áldozatos szolgálatukért. Fontos, hogy azok a munkatársak, akik ebben a nehéz és sokszor küzdelmes munkában részt vesznek, érezzék a megbecsülésünket, a figyelmünket. Ez azért is bír nagy jelentőséggel, mert azok, akiknek segítenek, sokszor nem tudják kifejezni nekik a hálájukat, ezért is elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk rájuk és elmondjuk, hogy szeretjük, támogatjuk őket, s büszkék vagyunk mindannyiukra – fogalmazott a városvezető.

Az ünnepségen külön köszöntötték azokat, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő, odaadó munkájukkal sokat tettek a közösségért. Elismerésben részesült:

  • Zigó Istvánné Mariann, a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona intézményvezető főnővére
  • Deák Krisztina ápoló, az Idősek Otthona Kocsi utcai telephelyéről
  • Németh Zoltánné ápoló, az Idősek Otthona Fényes fasori telephelyéről
  • Semetkáné Mecs Gabriella mentálhigiénés munkatárs, a Kocsi utcai otthonból
  • Babai Mária, a Kocsi utcai otthon munkatársa
  • Novotni Tiborné a Fényes fasori otthon munkatársa
  • Szigeti Szabolcs, a Szociális Alapellátó Intézmény munkatársa, aki a hajléktalan ellátásban végzi munkáját
  • Lipóth Marianna, szintén a Szociális Alapellátó Intézmény munkatársa a hajléktalan ellátásban
  • A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tatai csoportja nevében Bondor Lajos régióvezető a szervezet két önkéntesét, Némediné Wierl Magdolnát és Némedi Lászlót köszöntötte az ünnepségen.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában