Elismerés

2021.11.24. 11:35

Nívódíjat kapott a kisbéri Langallik néptáncegyüttes a Vértes Agorájában

Nívódíjat nyert el a 2012 óta működő kisbéri Langallik Néptáncegyüttes, Vértes Agorájában szervezett Néptáncosok Területi Bemutató Színpadán.

Raffael Veronika

Forrás: Langallik Néptáncegyüttes/Facebook

Szakmai elismerésben részesült november 21-én, vasárnap a 2012 óta működő Langallik Néptáncegyüttes. A Vértes Agorájában helyt kapott, a Martin György Néptáncszövetség által szervezett Néptáncosok Területi Bemutató Színpadán az együttes az ötfős szakmai zsűri döntése alapján nívódíjat érdemelt ki. A kiemelkedő sikerhez gratulált Czunyiné dr. Bertalan Judit is " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook oldalán.

A Martin György Néptáncszövetség 1993 júniusában alakult, közel húsz együttes részvételével. Célkitűzése, hogy létrehozza a közművelődési és kulturális életben, valamint a nemzeti hagyományok és értékek őrzésében kiemelkedő szerepet betöltő amatőr fellépők országos, szakmai szövetségét. Ezáltal pedig biztosítsák a néptáncegyüttesek érdekvédelmét, érdekképviseletét.

Az esemény szervezőinek a kiírásban foglalt szándéka az volt, hogy a területi minősítő fesztiválok megrendezésével lehetőséget teremtsenek a néptáncegyüttesek minél szélesebb körének a szakmai zsűri előtt történő színpadi bemutatkozáshoz, egymás megismeréséhez és a szakmai megmérettetéshez. Az esemény lehetővé teszi a értékelésre vágyó együttesek műsorainak összemérhető, azonos szempontrendszer alapján történő szakmai értékelését és egy egységes pontozási rendszer kialakítását. A minősítő fesztiválra szeptember 30-ig lehetett jelentkezni, a hétvégén további három együttes lépett még színpadra: a tatabányai Bányász Táncegyüttes, a győri Regös Táncegyüttes, és a Kapuvár Néptáncegyüttes.

– Rengeteget készültünk, dolgoztunk ezért. Büszkék vagyunk a táncosainkra, akik a maguk munkája és tanulmányai után időt és fáradtságot nem kímélve végigdolgozták ezt a hosszú-hosszú műhelymunkát. Öröm volt tegnap rájuk nézni és együtt megélni ezt az élményt. Köszönjük a Magyarhang zenekarnak a zenei ötletelést és kíséretet – osztották meg az elismerés miatti örömüket Facebook oldalukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában