Szabadidő

2021.11.24. 14:14

Néhány nap múlva tesztelik a tatabányai jégkoripályát

Várhatóan november 27-én indul a Tatabányai Műjégpálya tesztüzeme, nem sokkal utána hivatalosan is nyitnak a kapuk. A pályát üzemeltető Tatabányai Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület (PTSE) elnöke, Németh Krisztina Mária elmondta: már csak pár dolog hiányzik ahhoz, hogy zavartalan lehessen a működés.

Raffael Veronika

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

– A tesztüzem annyit jelent, hogy bár a büfé valószínűleg nyitva lesz, de előfordulhat, hogy nem minden szolgáltatás lesz elérhető – jeget azonban varázsolunk a nagypályára, így a leglényegesebb feltétel adott lesz, hogy fogadhassuk a vendégeket – magyarázta a PTSE elnöke, aki a Tatabányai Polipok Hockey Club egyik edzője is. Elmondta azt is, hogy az előkészületek javában folynak, jelenleg a pénztárhelyiséget rendezik be. A leendő kollégákkal egyeztetnek a működés napi gyakorlatáról. Hozzátette, hogy a kis pálya már csaknem egy hónapja működik, amin folyamatosan gyakorolnak a jeges szakágak – így a hokisok, a curling, a gyorskocsolyások és a műkorcsolyások is.

Arról már korábban beszámoltunk, közel 400 millió forintos összköltségű beruházásból szépült meg, több ütemben, kívül és belül a megyeszékhely közkedvelt jégkorcsolyapályája. A projekt 116 millió forintos önkormányzati áthidaló támogatással, valamint százszázalékosra emelt taotámogatásból valósulhat meg, amelyet a főként tatabányai vagy környékbeli vállalkozások finanszíroznak társasági adóbefizetéseikből. Számos, a zavartalan működést elősegítő eszközre, így egyebek mellett öltözőbútorra, jégfelújító gépre, kijelzőre már nem maradt keret: az üzemeltetők a jégsportok szerelmeseinek segítségét kérik.

– Sok minden megszépült, és sajnos sok mindenre nem maradt forrás. Ezeket szeretnénk pótolni. Hiszen az öltözők berendezés nélkül, a kis pálya kis rolba, azaz jégfelújítógép nélkül, a takarítás takarítógép vagy éppen a korikölcsönző kori nélkül nem megoldás. Így különböző összegben, hologramos eredetiséget igazoló jelzéssel ellátott támogatói hokikorongokat bocsátottunk ki. A korong mellé támogatói oklevelet, belépőjegyet, de akár csapatépítő programot adunk a segítőinknek – magyarázta az elnök asszony.

Németh Krisztina Mária hozzátette: a különleges jégkorongok tulajdonosai megjelennek majd a jégpálya épületének támogatói falán is.

Bulival készülnek

Megszületett a helyi fiatalok között már csak „korinyitóként” emlegetett esemény pontos időpontja is: december negyedikén hivatalosan is megnyit a műjégpálya.

– Izgatottan várjuk a megnyitó időpontját, amelyen az előző évekhez hasonló programokkal és bulival készülünk. Idén különlegességekkel is, így új szakágaink, curling- és műkorcsolya-bemutatókkal is, természetesen az est folyamán egy jégdiszkót is szervezünk az érkezőknek. A pontos program jelenleg is szervezés alatt van, a részleteket az egyesület honlapján osztjuk meg a közönséggel – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában