új projekt

2021.11.17. 21:15

Megismerni és megszeretni: imázsfilm készül megyénk 76 településéről

Sikeresen pályázott a megyei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Az elnyert 200 millió forint uniós, vissza nem térítendő támogatás a „Megyénk körül megyünk körül” projekt folytatását teszi lehetővé, A mi megyénk, a mi világunk elnevezéssel.

Petrik J.

Sikeresen pályázott a megyei önkormányzat a TOP keretében, így a „Megyénk körül megyünk körül” projekt folytatódhat A mi megyénk, a mi világunk elnevezéssel.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A TOP erőforrásaira építve, új eszközrendszerrel a közösségfejlesztést, a közösség kezdeményező- és cselekvőképességének, valamint azonosságtudatának további erősítését, a megyei értékek még szélesebb körű megismertetését, népszerűsítését szolgálja szűkebb hazánk teljes területén.

Az új projekt elemeinek összeállításába a megye lakosságát is bevonták online formában. A kérdőívre több mint ezer válasz érkezett. A megvalósítás során a megyei önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a térséget bemutató saját készítésű média­tartalmak előállítására. Ennek keretében, egyebek mellett, imázsfilm készül a megye mind a 76 településéről.

Tovább gyarapodik a megyei értéktár fotótára, az újonnan elfogadott értékekről új fényképek születnek. A megyei értéktár további népszerűsítését szolgálják majd a megyei értéktár-bemutatók, kiegészülve Hungarikum játszóházzal és kézműves foglalkozásokkal. Ezen kívül „elkészül” a megyei értéktárnaptár és az értéktár-applikáció és a megyei identitáshonlapot (mimegyenk.hu) is továbbfejlesztik.

Szűkebb hazánk értéktárban nem katalogizált „kincseink” népszerűsítését a megyében forgatott legendás filmeket és helyszíneiket bemutató könyv megjelentetése is szolgálhatja. A tervekben szerepel 6 nagy, identitást erősítő, közösségépítő rendezvény a megyehét-sorozat keretében. A megye „megmozdítása”, érdekében játékos ügyességi sportverseny-sorozatot indítanak, értékeink megőrzését és széles körű megismertetését előmozdítandó pedig fotópályázatot is hirdetnek. A pályázat kiemelt célcsoportja a fiatal korosztály. A projekt tervezetten 2023. június 1-én zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában