fejlesztés

2021.11.02. 19:30

Máris népszerű a frissen átadott somlói bölcsőde (fotók)

A minap avatták fel az óvoda szomszédságában létesített bölcsőde épületét, melyre az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 113,3 millió forint támogatást nyert el.

Walczer Patrik

Igó István polgármester felidézte, már évekkel korábban lakossági igényként felmerült a bölcsőde kialakításának ötlete. Mivel önerőből egy ekkora projektet nem tudnának megvalósítani, így éltek az országos bölcsődeépítő program nyújtotta lehetőségekkel. A kivitelezést a ZaFiR Mérnök Tanácsadó Kft. végezte, a 161 négyzetméter hasznos alapterületű, teljes mértékben akadálymentesített épületben egy 52 négyzetméteres csoportszoba kapott helyett, továbbá melegítőkonyhát, kiszolgálóhelyiségeket is kialakítottak. A legfeljebb tizennégy fővel üzemelő intézménybe jelenleg tizenegy gyermek jár. Az elnyert támogatási összeghez az önkormányzat mintegy 4,58 millió forintot tett hozzá, így a projekt teljes összege mintegy 117,8 millió forint volt.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy a TOP-on belül Komárom-Esztergom megyében mintegy 3 milliárd forint jutott bölcsődék építésére, és úgy véli, hogy jó helyre került a Vértessomlónak megítélt támogatási összeg. Dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott többek között arról beszélt, hogy az intézmény nagy segítséget nyújt a munka világába visszatérő fiatal szülőknek. Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője szerint Vértessomló jól megalkotott településfejlesztési stratégiával rendelkezik, amelynek újabb eleme a most átadott bölcsőde. Méltatta a község vezetését, hiszen folyamatosan terveznek és bátran kérnek segítséget céljaik megvalósításához.

A beszédek után Popovics György, Zink Ferenc, a kivitelezést végző cég ügyvezetője, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Igó István, Könyvesné Beutl Anita intézményvezető és dr. Kancz Csaba átvágta a szalagot, majd megtekintették az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában