Csodálatos

2021.11.21. 17:30

Ettől eláll a lélegzeted: tejszínhabba burkolózott Dömösnél a Duna (videó)

A Prédikálószék panorámája mindig gyönyörű. November 21-én délelőtt azonban egészen különleges arcát mutatta meg a táj.

Kemma.hu

Forrás: Sárdi Tamás/ Facebook

November 21-én délelőtt különleges látvány tárult azok elé, akik nem voltak restek felmászni a Prédikálószékhez. Mintha tejszínhabba burkolózott volna a táj, úgy takarta be a köd a Dunát és a völgyeket.

A nem mindennapi látványt Sárdi Tamás, Dorog BSI futónagykövete, a Dorogi Futókör Egyesület vezetője örökítette meg és tette közkinccsé Facebook oldalán. A dorogi terepfutó nem véletlenül választotta edzése helyszínéül éppen ezt.

„Reggel még Pilis-tető volt a terv, aztán megnyitottam az időképen a webkamerákat, ott is Prédikálószéket, és már nem is volt kérdés, hova is futok ma. Régóta szerettem volna már ezt élőben látni, azt mondom megérte.”

Tamás Dobogókőről indult lefelé a Lukács árkon, nem nagyon szeretem ebben az időszakban a sok avar és bokaforgatós részek miatt. Már várta, hogy felérjen Vadálló kövekhez, ahol a lenti köd után, már napsütés és gyönyörű látvány fogadta. A Prédikálószék pedig még rátett egy lapáttal.

„Egy darabig eltátottam a számat, majd folytattam az utamat vissza Dobogókőre.” – írta a terepfutó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában