fejlesztések

2021.11.08. 09:00

Dorogon a településkép fontossága már a klímákra is hatással van

Dorog városának főépítésze szívesen látja el tanácsokkal a lakosokat, hogy miként helyezzék el a klímaberendezéseiket, hogy esztétikus képet nyújtsanak.

W. P.

Az országos jogszabályok, valamint a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet értelmében légkondicionáló berendezések kültéri egységét, avagy a klímát az épületek homlokzatain csak településképi bejelentés alapján lehet elhelyezni – tudtuk meg Dankó Kristóftól. A város főépítésze a napokban jelentetett meg egy tájékoztatót a dorog.hu-n, melyben ajánlásokat fogalmaz meg arról, hogyan kellene elhelyezni a készülékeket. Elmondása szerint általános probléma, hogy a lakosok nem veszik figyelembe a szabályokat és egyszerűen csak felcsavarják a homlokzatra a klímát, holott a helyi rendelet szerint ezt a megoldást el kell kerülni.

Dankó Kristóf ismertette, hogy esztétikai szempontból az a legjobb, ha az adott épület lapostetejére kerül a berendezés. Ha viszont csak az erkélyen vagy a homlokzaton van hely számára, akkor is léteznek esztétikus módszerek, amelyekkel el lehet burkolni a készüléket és szinte észre sem lehet majd ott venni. Megjegyezte, hogy már van olyan lakos, aki megfogadta az ajánlást és kimondottan a tetőre szerelteti fel a klímát. Végül azt mondta, a rendelettel nem a bírságolás, hanem a településkép fejlesztése a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában