Beruházás

2021.11.17. 18:50

A tatai önkormányzat gumiburkolattal vigyáz a szabadban játszó gyerekekre

Új burkolatot kapott a tatai Máltai Játszókert. A régit, modern gumiburkolatra cserélték és különböző színes motívumokkal díszítették.

Kemma.hu

Forrás: Tata város/Facebook

Fotó: Domokos Attila

Elkészült a tatai Máltai Játszókert biztonságos gumiburkolata a Jázmin Iskola udvarán, a kivitelezést az önkormányzat saját költségvetési forrásból biztosította – tudtuk meg a város Facebook oldaláról.

Tata Város Önkormányzata évről-évre pénzügyi támogatást biztosít a játszókert működtetéséhez a Máltai Szeretetszolgálat Tatai Csoportjával kötött együttműködési megállapodás keretében. Amint fény derült a játszótér modern burkolatának igényére, az önkormányzat rövid időn belül segített. A gyerekek örömmel vették birtokukba a megújult, színes gumiburkolatú játszóteret, amit több minta is díszít, többek között egy jázmin virág és a szeretetszolgálat logója. Az új burkolatot 270 négyzetméteren alakították ki, 13,5 millió forintból.

– Nagyon örülnek a fejlesztésnek, ugyanis korábban sok szülő jelezte, hogy a homokos talajt időszerű lenne tisztább és biztonságosabb burkolatra váltani. Bondor Lajos hozzátette, a közösségi tér működtetése, tartalommal való megtöltése a szeretetszolgálat munkatársain múlik, és nagyon jó érzés, ha ehhez megfelelő eszközháttér áll a rendelkezésükre – nyilatkozta a helyszínen Bondor Lajos a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának vezetője.

– A jelenlegi legtartósabb és legbiztonságosabb burkolattal tudtuk ellátni a játszókertet, ezzel örömmel tettünk eleget a szeretetszolgálat és a szülők kérésének –mondta el a helyszínen Rigó Balázs, alpolgármester.

Hozzátette: emellett több fejlesztést is végrehajtottunk az elmúlt időszakban azért, hogy a tatai kisgyermekek a szabadban minél jobb körülmények között játszhassanak. Szintén modern gumiburkolattal láttuk el a Bartók Béla Óvoda udvarát, játszóvárat kapott a Szivárvány Óvoda, egy új hintával bővült a kinti játékszerek sora az agostyáni Bergengócia Óvodában ahol térkő burkolattal is kiegészült az udvar, valamint az önkormányzat támogatásával a Kertvárosi Óvoda is újabb játékelemekkel gazdagodott. Látható, hogy a tatai oktatási-nevelési intézmények belső tereinek fejlesztései mellett a külső terek folyamatos korszerűsítését is elvégezzük annak érdekében, hogy biztonságos, modern körülmények között mozoghassanak a gyerekek a szabadtéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában