kiképzés

2021.11.15. 06:23

25 mindenre elszánt újonc katona tett esküt Tatán

Az alapkiképzés befejezéseként 25-en tették le az ünnepélyes katonai esküt a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában.

Sz. D. K.

Forrás: Facebook/MH 25. Klapka György Lövészdandár

A szerződéses legénységi állományú katonák, a pályakezdő tisztek és altisztek a rokonaik és hozzátartozóik előtt mondták el esküjüket, mellyel elkötelezték magukat a haza szolgálata mellett – írja a honvedelem.hu.

Egy intenzív, hathetes kiképzés előzte meg a katonai esküt, mely során az újoncoknak helyt kellett állniuk többek között gyalogsági lövészeten, általános harcászaton, kézigránát-dobógyakorlaton és robbantási foglalkozáson is. A felkészülésen csak a Magyar Honvédség Egységes Alapkiképzési Programjában meghatározott követelményeket sikeresen teljesítők maradhattak végig. A rendezvényen Kása István ezredes a tatai alakulat törzsfőnöke köszöntötte az alakulóterén felsorakozott esküt tevő állományát. Beszédében kiemelte, hogy az eskü csak az első lépés a katonai pályán, az igazi kihívások és lehetőségek ezután következnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában