konferencia

2021.10.18. 15:26

Széndioxid-fürdővel is harcolhatunk az amputálás ellen

A hétfő nagy nap volt a moffeta történetében. A Kárpát-medencei kampánynyitó ülésen, Tatabányán részt vettek a legnagyobb moffeta-szolgáltatók és a hiteles egészségügyi tájékoztatást „forszírozók” egyaránt.

Petrik J.

A Mofettával, Széndioxid Terápiával az Egészségért Nemzetközi Egyesület elnöke, az esemény fő szervezője, dr. Csáky Csaba (kiemelt képünkön) egy szomorú statisztikával hívta fel a téma fontosságára a szépszámú hallgatóság figyelmét.

– Az Európai Unióban hazánkban történik – érszűkület miatt – a legtöbb végtagamputáció – emelte ki az elnök. – Holott léteznek ennél sokkal hatásosabb, megelőző gyógyászati kezelések, megoldásos. Éppen ezért a mostani előadások egyértelműen a gyógyulni vágyóknak szólnak, akik mmegismerhették a lehetőségeiket, a társadalombiztosítással támogatott szolgáltatóhelyeket, a kezeléshez szükséges eszközök gyártóit, illetve a székelyföldi moffetákat...

A konferencián többek között részt vett dr. Patkó Enikő, tisztifőorvos, aki kiemelte, hogy ő érzékeli a téma egészségügyi és hatósági vonatkozásait is. Hazánkban meglehetősen szigorú előírások szabályozzák a szén-dioxidos, szénsavas kezelések alkalmazhatóságát, amelyet megfelelő orvosi kontrollal lehet igénybe venni. A tisztifőorvos kiemelte, hogy a jogszabályok igényekhez igazítása támogatandó. Fontos, hogy a szív- és érrendszeri, mozgásszervi műtéti beavatkozások utáni kiegészíti terápiás kezeléseket minél szélesebb körben megismerhesse a lakosság.

A közgyűlésen a szén-dioxidos, szénsavas és a moffeta-terápiás kezelések egészségügyi fontosságát jelezte a fővédnökök személye is. Szívén viseli a moffeta ügyét a megyei kormányhivatal vezetője, dr. Kancz Csaba is, aki most személyesen nem tudott részt venni a fórumon. De fővédnökként csatlakozott az ügyhöz az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője, valamint a Magyar Orvosi Kamara házorvosi csoportjának elnöke. Az országban egyébként 96 helyen működik a szénsavas kádfürdő kezelés, társadalombiztosítással.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában