fejlesztés

2021.10.16. 09:19

Patikából lett bölcsőde Csolnokon

Pénteken délután avatták fel a Manófalva Mini Bölcsődét, melyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 91 millió forintnyi támogatásból alakítottak ki a régi gyógyszertár épületében.

Walczer P.

A Manófalva Mini Bölcsődét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, 91 millió forintnyi támogatásból alakították ki a régi gyógyszertárban.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A gyermekek műsora után Kolonics Péterné polgármester elmondta, hogy a kivitelezés februárban kezdődött el: megújult a tetőszerkezet, kicserélték a nyílászárókat, belső helyiségeket alakítottak ki. Szeptember 1-jén birtokba vehették a gyermekek az épületet, ahol kétszer hét fős bölcsődei csoport működik. Emléklapot kaptak azok, akik sokat tettek a csolnoki álom megvalósításáért.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője méltatta a kivitelezőket, hiszen rendkívül rövid idő alatt elkészült a beruházás. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke felidézte, hogy az elmúlt években megújult a csolnoki kultúrház, a községháza, az óvoda és az orvosi rendelő épülete is. A beszédek után Rajk János plébános megáldotta, a jelenlévők pedig megtekintették az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában