tervek

2021.10.15. 09:29

Járda tette szebbé és biztonságosabbá Banát

Elkészült a Petőfi Sándor utcai járda Banán, de a Pikóta-tóra és másra is szeretnének gondot fordítani a településen.

K. D.

Elkészült Banán a Petőfi Sándor utca első igazi járdája, végre biztonságosan lehet közlekedni.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Toma Richárd polgármester elmondta, eddig, aki a falu szélén lakott, csak az úttesten tudott közlekedni, ez pedig balesetveszélyes volt, hiszen itt járnak az autók is. A felújításra a Magyar Falu Programban mintegy 5 millió forintot nyertek, a munkadíjat az önkormányzat önerőből biztosította. Hozzátette, több tervük is van, nagy vágyuk, hogy a több tíz éve rendezetlen Pikóta-tavat rendbe tehessék. A tó melletti járda nem csupán biztonságos, hanem szebbé is tette a környezetet, így a lakosság egyre inkább szeretné, hogy újra használhatóvá váljon a vízpart. Több ötlet is érkezett, például szabadidőpark kialakítása, futópálya elhelyezése.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő arról beszélt, nem tűnik soknak egy ötmillió forintos támogatás, ugyanakkor mégis látványosan alakította ez a rövid járdaszakasz a településképet.

A képviselő hangsúlyozta, ezek a kis beruházások hozzájárulnak ahhoz, hogy jó legyen itt élni. Hangoztatta, a Magyar Falu Program nem feltétlenül százmilliós nagyságrendű pályázatokat ír ki, ugyanakkor a kisebb léptékű fejlesztések is előrébb viszik a települést. A programban azonban nagyobb léptékű összegek elnyerésére is van lehetőség, közintézményeket, orvosi rendelőket, közösségi házakat lehet korszerűsíteni.

Az országgyűlési képviselő azt is hozzátette, a járda közelében egy játszóteret is el tudna képzelni, hiszen így már a kisgyerekes családok is könnyen meg tudják közelíteni a helyszínt.

– Bana az utóbbi időben sokat fejlődött, de fontos lenne rendbe tenni a művelődési házat, ez legalább 100 millió forintos beruházás lenne – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit. – Ezt követően a polgármesteri hivatal épületére is ráférne egy kis megújulás, hogy a hivatalban dolgozók is a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában