Istentisztelet

2021.10.21. 21:58

Beiktatták hivatalába az új komáromi evangélikus lelkipásztort (videó)

Ünnepi istentiszteleten iktatták be Kiss Máté evangélikus lelkipásztort, így hosszú idő után újra saját lelkésze lett a komáromi közösségnek.

Kemma.hu

Ünnepi istentiszteleten iktatták be Kiss Máté evangélikus lelkipásztort, így hosszú idő után újra saját lelkésze lett a komáromi közösségnek.

Forrás: KTV

Október 17-én tartotta ünnepi istentiszteletét a komáromi evangélikus gyülekezet. Az eseményen beiktatták Kiss Máté lelkipásztort, akinek személyében hosszú idő után újra saját lelkésze lett a komáromi közösségnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, Kiss Máté számára a város nem volt idegen: élete első három évét itt töltötte, hiszen édesapja 10 éven át szolgált a komáromi gyülekezetben. Lelkészi pályájának kezdete előtt pénzügyi vonalon dolgozott, majd elmondása szerint, a Nyíregyháza mellett töltött 6 éves cigánymissziós szolgálata után kapott elhívást az evangélikus teológiára.

– A komáromi gyülekezettel hamar egymásra találtunk. A város fejlődését mindig is követtem és most, hogy beléphettem az itteni hivatalom szolgálatába, szeretnék bekapcsolódni a helyi gyülekezet lelkiségének életbe – mondta el a lelkipásztor. A jeles eseményen Szemerei János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke végezte az igehirdetés szolgálatát, majd Szarka István, a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye esperese beszélt az Ige alapján a lelkészi szolgálatról.

Az istentisztelet végén a gyülekezet előjárói átadták Kiss Máténak azt a meghívó levelet, melyben megerősítették, hogy készek elfogadni az új vezetőt az egyházközség élére. A jelenlévő lelkészek a Szentírásból választott Igékkel adtak áldást a beiktatott lelkipásztorra. A nap az Arany 17. Rendezvényközpontban tartott szeretetvendégséggel zárult, ahol Komárom polgármestere, dr. Molnár Attila is köszöntötte az újonnan beiktatott lelkipásztort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában