Projekt

2021.10.20. 10:26

Aszfalt váltja az oroszlányi járda kőlapját a Városi Piacnál

Több mint 160 méteren újul meg az eddig kőlapokkal fedett járda a Városi Piac mellett, mintegy 6,5 millió forintból. Hengerelt aszfalt kopóréteget kap.

W. Zs.

Több mint 160 méter hosszban újul meg az eddig kőlapokkal fedett járda a Városi Piac mellett, mintegy 6,5 millió forintból. Hengerelt aszfalt kopóréteget kap.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Beküldött

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. irányította beruházásban, több helyen új nyomvonalat kapva, mintegy másfél méter szélességben épül meg a Városi Piac mellett az új járda az eddig kőlapokkal fedett szakasz helyén, több mint 160 méter hosszban, mintegy 6,5 millió forintból. Németh Gábor vezérigazgató elmondta: a kivitelezés során elbontják a meglévő kerítés- és földfelszíni építési maradványokat, a parkrendezés részeként pedig a kivágandó fás szárú növényeket pótolják, füvesítenek és parkosítanak az érintett területen.

Hozzátette: a projekt célja a piac gazdasági bejáratánál kialakult illegális parkolás megszüntetése is, amit forgalomkorlátozó oszlopok telepítésével oldanak meg. A munkálatok november elejéig tartanak, ezalatt ideiglenes forgalomkorlátozás és gyalogosforgalom-terelés várható. A beruházás fontos a várost érintő további infrastrukturális fejlesztés, például a Bokod-Oroszlány közötti kerékpárútvonal szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában