esélyegyenlőség

2021.10.28. 19:50

A TV Macival is találkozhatnak a gyerekek Esztergom új játszóterén

Átadták a korábbi „Máltai játszótér” helyén a Szerencsejáték Zrt. támogatásával létesített új, közösségi teret.

Walczer Patrik

Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A közösségi tér befogadó játszótérként lehetőséget nyújt arra, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek ép társaikkal közösen kapcsolódjanak ki. A nemzeti lottótársaság idén is a Nagykarácsony elnevezésű sorsjegyek bevételének egy részéből vállalta a játszótér megépítését.

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója a helyszínen elmondta, hogy a vállalat elsők között csatlakozott az Európai Lottótársaságok Szövetsége (EL) és az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF) egész kontinenst érintő kezdeményezéséhez, hogy elősegítse a fogyatékossággal élő gyermekek társadalmi integrációját. Hazánkban az esztergomival együtt összesen már tizenöt befogadó játszótér található és a jövőben tovább bővülhet ez a szám.

Bánhidi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója (Fotó: Walczer Patrik/24 Óra)

Hernádi Ádám polgármester hangsúlyozta: egyre több gyermek születik a városban, ezért szükség van a szabadtéri játszóterekre. Örül annak, hogy megadhatják a fiataloknak azokat az alapokat, melyek elengedhetetlen a kicsik egészséges testi-lelki fejlődéséhez.

Fördős-Hódy Erzsébet és Tóth Zoltán bemutatja az eszközöket (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője felidézte: nemrégiben új óvodát adtak át Esztergomban, egy héttel ezelőtt pedig az Irmák Nonprofit Kft. szolgáltatóközpontját, illetve a hozzá kapcsolódó lakóotthonokat is felavatták. Kiemelte, hogy az új játszótér működtetése talán a létesítésnél is nagyobb feladat és hosszú távon is dolgozni kell azért, hogy a megfelelő színvonalon lehessen használni az eszközöket.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a már elkészült, a mostani átadásával együtt tizenöt befogadó játszótér (Budapest III., IV., VIII., XVI., XVIII., XXI., XXII. kerület, Veszprém, Miskolc, Pécs, Sopron, Kaposvár, Debrecen, Tiszaföldvár-Homok, Esztergom) mellett idén – a tervek szerint – további létesítmények nyitják meg kapuikat: egy Győrben, egy Egerben, egy pedig Nyíregyházán.

TV Maci

Az átadón Fördős-Hódy Erzsébet rehabilitációs szakmérnök és Tóth Zoltán tapasztalati szakértő bemutatta, hogy a közösségi térre látogató kerekesszékes személyek hogyan használhatják az eszközöket. A befogadó játszótér tematika szerint a magyar mesékre építik, sőt a több kedvenc mesefigurával, például TV Macival is találkozhatunk a helyszínen. A modern-mesék, a népmesék és az örökzöld mesék altémák három-három, illetve öt darab játékelemet ölelnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában