Jótékonyság

2021.10.20. 17:30

A tatabányai terepjárós életmentők pár forintos könyvekkel gyűjtik a pénzt

Kedves emberek, kellemes légkör és sok ezer könyv adja meg a hangulatát a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban zajló jótékonysági könyvvásárnak.

Kemma.hu

Kedves emberek, kellemes légkör és sok ezer könyv adja meg a hangulatát a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban zajló jótékonysági könyvvásárnak.

Forrás: Tatabányai 4x4/ Facebook

Hétfőn délben kezdődött meg az a jótékonysági könyvvásár, melyet a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgárvédelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezett. Az esemény egészen péntek estig tart a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban.

Minden könyv jelképes, 50 forintos áron vásárolható meg, ezzel támogatva az egyesületet, de kicsit úgy működik ez, mint egy becsületkassza, hiszen mindenki saját belátása szerint dobhat be pénzt egy dobozba.

– Volt például egy hölgy, két gyermekkel, aki a dupláját fizette a könyveknek, amiket megvett – mondta az egyesület elnöke, Körösladányi Zsombor.

A könyvek dobozszámra érkeznek a jószívű felajánlóktól (Fotó: Tatabányai 4x4/ Facebook)

Az esemény kezdete előtt már egy órával előbb is érkeztek érdeklődők, sőt jelenleg is érkeznek felajánlások. Az első felajánlás magától az elnöktől érkezett, illetve az egyesület tagjaitól, de nagyon sok lelkes civil is felajánlott könyveket.

Például valaki 3000 darabot ajánlott fel az ügy érdekében. A fennmaradó könyveket, amennyiben sikeres a vásár, a későbbiekben is igyekeznek hasonló akcióval értékesíteni majd. Legalább hatezer könyv közül lehet most választani, a regényektől kezdve a szakácskönyveken át az ismeretterjesztőkig.

Ha legalább egyhavi költségüket tudjuk a befolyó összegből kompenzálni, akkor az már egy sikeres vásárnak számítana.

A könyvvásár ötlete egy nemrég megrendezett hasonló jótékonysági eseményből indult ki. A helyszínt nem volt nehéz kiválasztanunk. Az egyesületünk évek óta együttműködik a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonnal, és rendszeresen segítjük egymás munkáját. A jótékonysági könyvvásár esetében a helyszín biztosításával támogatták most a célunk elérését – mesélte Körösladányi Zsombor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában