evangélikus

2021.09.16. 13:39

Új lelkésze van a komáromi gyülekezetnek

A lelkipásztornak, Kiss Máténak vannak komáromi kötődései, hiszen itt született és gyermekkorának első három évét is a városban töltötte.

K. D.

Kiss Máté lelkipásztornak vannak komáromi kötődései, hiszen itt született és gyermekkorának első három évét is a városban töltötte. Édesapja, Kiss Péter pedig egy ideig vezette a komáromi evangélikus egyházközséget.

– Bár gyermekkoromban csupán rövid ideig éltem itt, mégis úgy érzem, hogy hazaérkeztem – mondta el a lelkipásztor. – Örömmel vettem a komáromi evangélikusok hívását, hiszen nem egy idegen helyet kellett felkeresnem, ugyanis idáig is folyamatosan figyeltem a komáromiak életét.

Kiss Máté elmondása szerint több kitérőt is megtett, mielőtt a lelkészi hivatás mellett döntött, hiszen korábban pénzügyi, majd szociális vonalon végezte munkáját. Feleségével ebben az időben Nyíregyháza mellett végzett missziós szolgálatot, mely időszak alatt elvégezte a teológiát.

Ezt követően Nógrádban és Borsodban szolgált helyettes, majd beosztott lelkészként, végül eleget téve a meghívásnak, Komáromba került. A négy gyermekes családapa hozzátette: hosszú távú szolgálatra érkezett a komáromi gyülekezetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában