kenyértörés

2021.09.11. 07:51

Otthagyta a DK-t a tatabányai képviselő: fentről fenyegették, édesanyján álltak bosszút

Nem szavazott a polgármesternek tetsző módon, ezért a városházán dolgozó́ édesanyján álltak bosszút a városvezetők. Ezt állítja Hoffer Dávid, a tatabányai közgyűlésbe a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben bekerülő, ám onnan nemrég kilépett képviselő. Arról is írt, hogy Varju László́, a DK alelnöke fenyegető̋ hangnemben utasította szavazatának megváltoztatására. A városháza szűkszavúan cáfol.

B. K.

Nem szavazott a polgármesternek tetsző módon, ezért a városházán dolgozó́ édesanyján álltak bosszút, állítja a volt DK-s. A városháza szűkszavúan cáfol.

Forrás: Magyar Nemzet/24 Óra

A júliusban a Demokratikus Koalícióból már kilépett Hoffer Dávid saját közösségi oldalán pénteken megjelentetett közleményében leszögezte: az elmúlt időszak sok történése, döntése volt számára vállalhatatlan, de a véleménye süket fülekre talált. „Végül úgy éreztem, hogy rám csupán egy gombnyomkodó szavazóautomataként számítanak.”

A képviselő szerint a Demokratikus Koalícióból történő kilépése főként a szintén DK-s alpolgármester, Lusztig Péter miatt történt, akinek „vállalhatatlan stílusa és nyilvánvaló alkalmatlansága dacára csupán fenyegetőzésre és rosszízű utasítgatásokra futotta.” De nem csak Lusztigról, hanem Szücsné Posztovics Ilona polgármesterről is megvan a képviselő véleménye.

„Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a szavazatom miatt a városházán dolgozó édesanyámon állt bosszút a mindig mosolygós, mélyen demokratának látszó polgármester. A közgyűlés utáni napon az évek óta a városházán dolgozó édesanyámat lefokozták, áthelyezték és a folyamatban lévő béremelését visszavonták” – közölte Hoffer. Hozzátette: „így viselkednek a magukat büszkén mások fölé helyező demokraták”, valamint hogy

„aki közelebbről megtapasztalta a polgármester vezetési stílusát, aki belátott már a bájos mosoly mögé, olyan nagyon nem is lepődhet meg ezen.”

A képviselő egyelőre nem döntött arról, hogy tagja marad-e a Szücsné Posztovics Ilona polgármestert is soraiban tudó Összefogás frakciónak. Mint mondta, ottani szerepvállalásáról hamarosan dönteni fog. Zárszóként leszögezte: „én maradok, aki voltam. Sok illúzióval szegényebben, de sok tapasztalattal gazdagabban továbbra is a város, a választókerület érdekeit képviselem, az ott lakók boldogulásáért és egy jobb Magyarországért dolgozom!”

A képviselő által az édesanyjával kapcsolatban megfogalmazott „lefokozással” kapcsolatban elektronikus levélben kértünk információkat Szücsné Posztovics Ilona polgármester kabinetjétől. Szűkszavú tájékoztatásuk szerint „Hoffer Dávid önkormányzati képviselő úr állításai nem felelnek meg a valóságnak”. Arról, hogy a közgyűlés utáni napon valóban lefokozták és áthelyezték-e Hoffer Dávid évek óta városházán dolgozó édesanyját, a városvezetés válaszában nem adott információt.

Helyette hozzátették, hogy a Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában dolgozó köztisztviselők munkakörére, bérezésére vonatkozó információkat a vonatkozó törvényi előírások miatt nem áll módjukban kiadni, valamint hogy „köztisztviselők önkormányzati képviselőkkel fennálló családi kapcsolatairól információkkal nem rendelkeznek.”

Ez utóbbi állítás lényegében azt jelenti, hogy a városházán nem tudtak róla, hogy Hoffer Dávid édesanyja ott dolgozik...

Varju László DK-alelnök válasza megdöbbentette Hoffert

Külön érdekesség, hogy közleményében nem csak Szücsné Posztovics Ilonával, hanem a Demokratikus Koalícióval szemben is éles hangú kritikát fogalmazott meg Hoffer Dávid. Mint írta, „amikor Varju László – a DK alelnöke – felhívott, hogy fenyegető hangnemben a szavazatom megváltoztatására utasítson, jeleztem neki ezt a problémát. Ő erre azt válaszolta, hogy őt nem érdekli az én anyám. A polgármestert kell támogatni mindenáron. Majd amikor elmagyaráztam, hogy a város működőképessége van kockán, és Ilona ki akarja a város ezzel fosztani, egy döbbenetes válasz érkezett:

„Na és? Neked az a dolgod, hogy úgy szavazz, ahogy a pártelnököd mondja! Tudunk együtt dolgozni, vagy nem?”

Hoffer külön kiemelte, hogy az egész ügy kapcsán nem az anyjáról, hanem vállalhatatlan, méltatlan módszerekről van szó. Állítása szerint Varju számára ezek nem bizonyultak vállalhatatlannak és csak azt hajtogatta, hogy Ilona a mi (értsd: a DK) polgármesterünk, ezért nekem nem térhet el a véleményem az övétől. Én azonban gondolkodó ember és nem szavazógép vagyok. Nekem kellett lépnem és elhagynom azt a pártot, amely szavakban demokrata, tetteiben pedig diktatórikus – összegezte Hoffer.

Szivárványkoalíció repedésekkel

A magát a megválasztása óta minden fórumon függetlennek valló, ugyanakkor a Demokratikus Koalíció kampánynyitó rendezvényén egyedüli nem párttagként augusztus végén felszólaló Szücsné Posztovics Ilonát támogató frakcióban lévő feszültségekről már korábban is beszámoltunk.

A polgármester még ez év elején leváltotta Fekete Miklós alpolgármestert, aki képviselőként ugyan a folytatta munkáját az Összefogás frakcióban, de a nyári közgyűléseken több esetben is kiszavazott abból. A korábban frakciótag Nagy Béla viszont ki is lépett az Összefogásból, és több alkalommal fogalmazott meg meglehetősen éles kritikákat a polgármesterrel szemben.

Hoffer Dávid személyében alig másfél évnyi polgármesterkedést követően úgy tűnik, újabb őt támogató képviselőt veszített el Szücsné Posztovics Ilona, aki jelen állás szerint egyre inkább kisebbségbe szorul a tatabányai közgyűlésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában