időpontok

2021.09.29. 17:32

Az alábbi időpontokban lesz az őszi lomtalanítás Tatán

Közzétették a tatai őszi lomtalanítás, valamint a veszélyes és az elektronikai hulladék központi gyűjtésének időpontjait.

Kemma.hu

Forrás: Tatai Városgazda nKft.

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. honlapján arról tájékoztatják a lakosságot, hogy októberben, illetve novemberben ingyenes lomtalanítást végeznek a városban, a veszélyes hulladékot és a feleslegessé vált elektromos eszközöket pedig központilag gyűjtik. A lomtalanítás intézményekre, üzemekre nem vonatkozik.

Lomtalanítás

  • I. körzet: Országgyűlés tér – Agostyáni út a vasúti átjáróig – Somogyi B. u. – Almási u. – Bajcsy-Zs. u. – Bacsó B. út – Mikovényi utca és a rácsatlakozó mellékutcák – Bacsó B. úti lakótelep.

  • Időpont: 2021. október 8-tól. (A lomhulladékot legkésőbb 2021. október 8-án 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki)

  • II. körzet: Bartók B. u. lakótelep – Ady E. u. – Petőfi S. u. – Egység u. – Sport u. – Malom u. és az ezekből nyíló utcák – Vértesszőlősi u. – Baji u. – vasút által határolt kertvárosi városrész.

  • Időpont: 2021. október 18-tól (A lomhulladékot legkésőbb 2021. október 18-án 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki)

  • III. körzet: Május 1 út, Komáromi u. és a Környei út által határolt terület a Cifra-malomtól – Rákóczi u. – Kocsi u. – Fazekas u. és a rácsatlakozó utcák, azaz az Öreg-tó felé eső részek.

  • Időpont: 2021. október 25-től (A lomhulladékot legkésőbb 2021. október 25-én 7 óráig jól látható helyre helyezzék ki)

  • IV. körzet: Május 1. út – Új út – Komáromi út – Mocsai út – Veres P. u. – József A. u. – Kocsi út – Dadi u. és a rácsatlakozó utcák – Naszályi út – Látó hegy.

  • Időpont: 2021. november 02-tól. Arra kérik a lakosságot, hogy az ünnepre való tekintettel a lomhulladékot november 01-jén 20 óra és november 02-án 07 óra között helyezzék ki.

  • V. körzet: Tata Újhegy utcái és a IV. dűlőtől a X. dűlőig – Agostyáni városrész

  • Időpont: 2021. november 8-tól. A lomhulladékot legkésőbb november 8-án 7 óráig kell jól látható helyre tenni.

    Mint honlapon írják, a lomtalanítás ideje alatt (október 8 – november 15.) alatt az úgynevezett „zöld járat”, azaz a zöld hulladék elszállítása szünetel. Továbbá hangsúlyozzák, hogy a lomtalanítás folyamatát a Közterület-felügyelet ellenőrzi, ha szabálytalanságot észlel, helyszíni bírságot szabhat ki.

    Az üdülőterületeken november 17-től november 23-ig végzik a lomtalanítást

    Elszállítják a magáningatlanoknál keletkezett lomhulladékok (1 m3 térfogat határig), azonban agy mennyiségű lomhulladék elszállítását (teljes lakás, ház, nyaraló hagyatéki lomtalanítását) nem végzik – írják.

    Továbbá nem viszik el az ingatlanok elé kihelyezett veszélyes hulladékot (akkumulátort, festéket, vegyszert, palát, stb.), elektronikai hulladékot (TV-t, monitor-t, számítógépet, mosógépet stb.), az autógumit, az építési törmeléket, az üvegeket és tükröket, illetve a zöldhulladékot, valamint fokozott balesetveszély miatt üvegezett ajtókat, ablakokat, bútorokat csak üvegmentesített állapotban szállítanak.

    Elektronikai hulladék központi gyűjtése

  • 2021. október 21. Tata, Környei úti Parkoló 9 – 17 óráig
  • 2021. november 03. Tata, Környei úti Parkoló 9 – 17 óráig
  • Fontos, hogy csak a sértetlen, ép elketronikai eszözöket veszik át – emelik ki a tájékoztatóban.

    Veszélyes hulladék központi gyűjtése

    2021. október 25. Tata, Környei úti Parkoló 9 – 17 óráig

    Csak az alábbi veszélyes hulladék frakciókat veszik át: festék és hígító származékok (maradék festék, festékes doboz) (5l/fő, vagy 5 darab festékes doboz/fő), toner, nyomtatópatron (2 darab/fő), növényvédőszer (2 liter/fő), fáradt olaj (5 liter/fő), akkumulátor (2 darab/fő)

    Az elektronikai és a veszélyes hulladék leadása-átvétele a Közterület-felügyelet ellenőrzése mellett történik.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában