egészségügy

2021.09.30. 12:40

Hét cég fogott össze, új ultrahangot kapott a Szent Borbála

Hét cég összefogásának eredményeképpen több mint 6 millió forint értékű, modern DC-40 Ultrahang készülék került Tatabányára, a Szent Borbála Kórház Nőgyógyászati Osztályára.

M. K.

Dr. Kanász Gábor főigazgató és dr. Málik Zoltán osztályvezető főorvos fogadta az átadóünnepségre érkező cégek képviselőit. Topolcsik Melinda (Bridgestone Tatabánya Kft.), Schwarczenberger Tamás (Güntner-Tata Kft.), Mázi Gábor (Duna House), Horváth Imre (Horváth Center Kft.), Kovács Péter (Agro-Kopé Kft.), Simon Zsolt (Dunavölgye Zrt.) tudott eljönni, Váli József (Mocsai Búzakalász Szövetkezet) igazoltan volt távol.

– Jót tenni jó, adni és kapni is szívet melengető érzés – mondta a főigazgató. – Még a leggazdagabb országokban is támogatják az állami egészségügyet. Mindig volt, van és lesz helye a hasznos, ugyanakkor kiválóan használható berendezéseknek. Ilyen ez a készülék is, amely mintavevő eszközzel és célzóberendezéssel egyaránt felszerelt. – Jókor érkezett, sok fontos vizsgálatot oldunk majd meg vele nap mint nap – tette hozzá dr. Málik Zoltán.

Az adományozó cégek vezetői néhány mondattal indokolták, miért segítettek. Mázi Gábor például elmesélte, hogy 1980-ban született a lánya Szőnyben. A koraszülött csecsemőt Tatabányára hozták, a szülők nagyon meg voltak elégedve az ellátással. Az üzletember ezt nem felejti: amióta vállalkozó, rendszeresen támogatja a kórházat.

Topolcsik Melinda azt emelte ki, nem ez az első és nem is az utolsó eset, hogy segítenek, szoros a kapcsolatuk az intézménnyel, ha kérés érkezik, általában pozitív az elbírálás. Schwarczenberger Tamástól megtudtuk, hogy a járvány megjelenése óta többször is járt itt kollégáival, különböző adományokat hoztak. A közepes méretű, magyar tulajdonú cégek vezetői azt emelték ki, hogy amikor tudomást szereztek az igényről a készülékre, megbeszélték egymással: a gyorsaság is lényeges – és adtak. Valamennyien egyetértettek abban, hogy lehetőségeikhez mérten szerepet vállalnak a további támogatásokból is.

Ezek is érdekelhetik