Emelkedik a Covid-fertőzöttek száma Komárom-Esztergomban

A kormányzati portálon közzétett adatok alapján ismét emelkedni kezdett a koronavírusos betegek száma Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu

Miskolc, 2021. szeptember 3. Egy tanulót beoltanak a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina elsõ adagjával a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban Miskolcon 2021. szeptember 3-án. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptember 14-re, keddre hazánkban 246 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 815 ezzel 851 főre nőtt a beazonosított betegek száma.

Komárom-Esztergom megyében a koronavirus.gov.hu hétfői adataihoz képest 6 új covid-beteg került nyilvántartásba, amivel a fertőzöttek száma 28 ezer 607 főre nőtt.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Keddre az országban elhunyt négy beteg, ezzel az áldozatok száma 30 ezer 102 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 6635 fő, a gyógyultak száma pedig 779 ezer 114 főre nőtt.

Jelenleg 300 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43 beteg van lélegeztetőgépen.

A koronavírus delta variánsa már több európai országban, köztük Magyarországon is terjed. Mint a kormányzati oldalon írják, a koronavírus ellen az egyetlen hatékony megoldás az oltás. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért őket arra kérik, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

Regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet, majd a regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában