jégpálya

2021.09.24. 12:14

Egész télen korizhatunk Tatabánya szívében

A közgyűlés támogatta Schmidt Csaba sürgősségi indítványát csütörtökön, így eldőlt, hogy november és február között új jégpályával gazdagodik Tatabánya.

B. K.

A képviselő éppen a tervezett jégpálya helyszínét mutatja

Forrás: 24 Óra

Fotó: Raffael Veronika

Kiemelten jó hír a téli sportok és a családosok számára egyaránt, hogy a megyeszékhely szívében, a Megyeháza téren november 26. és február 28. között egy 30 méteres, ideiglenes jégpálya várja majd az érdeklődőket. Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) képviselő a csütörtöki ülésen nyújtotta be erre vonatkozó javaslatát, amelyet támogattak a képviselők. Schmidt Csaba korábban elmondta, a tér tervezésénél figyeltek arra, hogy elegendő hely legyen egy ilyen létesítmény számára, és most, az építkezés végén már van lehetőség arra, hogy biztonsággal üzemelhessen a jégpálya, amelynek használata ingyenes lesz.

„Győrben, Székesfehérváron, Kecskeméten és számtalan vidéki városban, az adventi vásárokban ingyenes jégpálya színesíti a karácsonyi forgatagot. Tatabányán erre eddig nem volt helyünk, de a Megyeháza előtti téren már elfér egy 30 méteres ideiglenes jégpálya, ezért javaslom a közgyűlésnek, hogy idén, a gyerekek és ezen téli sport szerelmeseinek örömére november végétől februárig működjön egy ingyenes pálya” – közölte korábban a képviselő.

A közgyűlés támogatta a javaslatot, ezzel párhuzamosan pedig döntöttek arról is, hogy a Vágóhíd utca 12. szám alatt működő műjégpálya üzemeltetését 2021. október 1-jétől a Petőfi Tömegsport Egyesületre bízza az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában