evőverseny

2021.09.20. 07:00

5 perc sem kellett a személyi edzőnek, hogy elpusztítsa a tatai burgerszörnyet

Az idén is izgalmas perceket tartogatott a tatai étkezde hamburgerevő versenye. Sokan vállalkoztak az óriások elpusztítására, közöttük a tavalyi és a tavaly előtti bajnok is. Cikkünkből kiderül, hogy a majd’ tucatnyi taktika közül melyik nyert tegnap.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Ugyan az előre meghirdetett időponthoz képest jó negyven perccel később kezdődött a hamburgerevő verseny, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy kellőképp kiéhezzen minden versenyző. Persze, a hamburgerek elkészítéséhez a szokottnál több idő kellett, hiszen a hagyományostól némileg eltérő étek került a tányérokra.

11 versenyző birkózott meg a kilós óriás legyűrésével (Fotó: Wágner Zsanett / 24 Óra)

Az újságíró kérdezhetné, hogy ki tud 30 dekagramm marhahúsból készült pogácsát és ugyanekkora mennyiségű sajtot megenni úgy, hogy a feltétekkel és a helyben készült bucikkal együtt egy kilogrammot nyom a hamburger. Az idei, sorrendben az ötödik megmérettetésen 11 bátor vállalkozó kísérelte meg mindezt.

Pillanatok alatt semmi sem maradt a hamburgerszörnyekből (Fotó: Wágner Zsanett / 24 Óra)

A stopper elindítása után heves falatozás következett, mindenki más-más taktikát választott. Nyomtak rá majonézt vagy paradicsomszószt, mások szétszedték az óriásburgert és két félből fogyasztottak. Jó ötlet volt leöblíteni egy-két korty vízzel, de nem sokkal, nehogy azzal teljen meg a gyomor. Az asztal körül megállás nélkül hallatszott a buzdítás: barátok, rokonok, családtagok éljeneztek. Sokan videóztak, vakuk százai villantak. A nyerő taktikának a tunkolás bizonyult. A buci alsó részét vízbe mártva fogyasztotta a leggyorsabb versenyző.

4 perc sem kellett a győztesnek (Fotó: Wágner Zsanett / 24 Óra)

Zömmel új versenyzők érkeztek, köztük viszont összecsapott a tavalyi és a tavaly­előtti bajnok. 2020-ban Kuti Ádám 3 perc 50 másodperc alatt pusztította el a Monster nevű szendvicset, a szörnyeteget; Barabás István két évvel ezelőtt 10 másodperccel később végzett. Bizonyára nem okoz senkinek sem meglepetést: kettejük között dőlt el az idei verseny is. Végül Kuti Ádám keze emelkedett magasba, jelezve, hogy nemcsak felfalta a burgert, de ki is törölte a tányért. Mindössze 4 perc 48 másodper lett a futamideje, második lett Barabás István 6 perc 43-al, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Mészáros Dávid Klaudiusz állhatott alig több mint 7 perces eredménnyel. Kiemelkedik még Nagy Balázs, aki rutinos versenyző, évente tiszteletét teszi, de még gyúrnia kell a dobogós helyre.

Személyi edző nyerte a versenyt

Kuti Ádám receptje nem más, mint a böjt. Azt mondja, a verseny előtt és utána is 24 órán keresztül semmit sem eszik. Tudja jól, hogy ilyen rekordidő alatt egészségtelen ennyit enni, ám tisztában van azzal is, hogy a tatai Bacon Burger azon kevés helyek egyike, ahol mindezt büntetlenül megteheti. – Olyan hozzávalókból készítik a hamburgereket, ami sokkal jobb az átlagosnál, így nem kell attól félnem, hogy mit viszek be a szervezetembe – árulta el lapunknak. Minden résztvevő kapott oklevelet, az első három utalvánnyal is gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában