közbeszerzés

2021.08.13. 14:22

Újabb döntés született a környei elkerülő út megépítéséért

Az új elkerülő három szakaszból tevődik majd össze. Most a tanulmánytervek elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárás zárult le.

Kemma.hu

Forrás: Környe.hu

Közzétették a környei elkerülő út megvalósítását előkészítő közbeszerzés eredményét, derült ki a magyarepitok.hu összefoglalójából. A beruházó NIF Zrt. hirdetménye szerint a Via Futura Kft., a TURA-Terv Kft. és az Unitef '83 Zrt. nettó 135 millió forintért végzi el az előkészítő munkákat. A feladatuk a tanulmányterv, a Közúti Biztonsági Hatásvizsgálat és a Környezeti Hatástanulmány elkészítése, valamint a környezetvédelmi engedélyek megszerzése lesz. A tanulmányterveket november 30-ig kell beadni.

A beruházással közel 8 kilométeres új út épül és három szakaszból tevődik össze, derült ki a kiírásból:

  • A Környe dél-keleti elkerülő út a 8135-ös és a 8119-es utat köti össze, Környét dél-keletről elkerülve, összesen körülbelül 4,5 kilométer hosszban. Ez a szakasz 1,3 kilométer hosszban a tervezett Tatabánya déli elkerülő úttal halad egy nyomvonalon, ezért 1,3 km hosszban, 2x1 sávos (2x2 sávos kialakítás szükségességét is vizsgálni kell) első rendű főúti paraméterekkel tervezendő.
  • A Környe észak-keleti elkerülő út a 8119-es utat köti össze a 8135-össel mintegy 0,8 km hosszban, és egy nyomvonalon halad Tatabánya elkerülőjével, ezért főútként tervezendő.
  • A Környe észak-nyugati elkerülő út a 8119-es utat köti össze a 8154-es úttal 3,3 km hosszban.
  • Mint arról korábban beszámoltunk, a kiemelt közigazgatási státuszú környei elkerülő út a tervek szerint öt éven belül átadnák a forgalomnak. Jövő ősszel születhet döntés arról, hogy az új útszakaszok keletről vagy nyugatról kerüljék majd el Környét. A véglegesített terv a szerződéses ütemezés szerint 2023 tavaszán állhat majd rendelkezésre. A forrásbiztosításról és a kivitelezés megindításáról ezt követően gondoskodhat majd a kormány.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában