ünnep

2021.08.28. 07:00

Újabb 19 csöppség neve került fel a bábolnai Életfára

Újabb nevek kerültek fel a bábolnai Életfára, hiszen az elmúlt esztendőben tizenkilenc kisgyermek született a településen. Emellett azt a hét babát is köszöntötték, akik áprilisban, májusban és júniusban születtek.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Elsőként Sági Endre református lelkész üdvözölte a megjelenteket. Azt kívánta, az itt jelenlévő gyermekek találkozzanak a teremtővel is, és felnőttkorukban is maradjanak olyan kíváncsiak, játékosak és érdeklődőek, mint most. Ezt követően azoknak a babáknak a szülei kaptak ajándékcsomagot az önkormányzattól, akik nemrégiben látták meg a napvilágot. Az anyukák egy-egy szál virágot vehettek át dr. Horváth Klára polgármestertől.

A város vezetője hangoztatta, az Életfa-ünnepség különösen közel áll a szívéhez, hiszen itt a bábolnai gyerekeket köszöntik.

– A gyerekek a legfontosabbak, hiszen övék a jövő – mondta. – Értük teszünk mindent, hogy jól, jobban élhessenek.

Dr. Veres Zoltán megyei jegyző is részt vett az eseményen, aki arról beszélt, évről évre örömmel jönnek ide, hiszen az alaptörvény rögzíti, hogy hazánk kiemelt védelemben részesíti a családokat.

– Ez az alaptörvényi kötelezettség minden állami és önkormányzati szervre kötelezettséget ró – hangoztatta. – Önkormányzati szinten ez elsősorban a bölcsődei, óvodai ellátás megszervezését jelenti, valamint a közoktatás biztosítását jelenti. A törvényi minimumon túl az önkormányzatok kreativitásán múlik, miként töltik meg tartalommal kötelezettségüket. Jó látni, hogy Bábolnán a bölcsőde, az óvoda és az iskola is szép állapotban van. Emellett az ehhez hasonló hagyományok is fontosak, amikor összejövünk és együtt örülünk a gyermekek érkezésének. Az esemény végén a résztvevőket megvendégelték, majd a gyerekek lufit is kaptak ajándékba.

Gyorsan telnek a fa levelei

Dr. Horváth Klára polgármester arról is beszélt, az Életfa szobor elkészítésére 2014-ben kérték fel Gera Katalin kaposvári szobrászművészt. Nyolcszáz levél került fel az életfára, az idei alkalommal pedig 447 gyermek neve szerepel rajta. Így már azon is el kell kezdeniük gondolkozni, hová fogják elhelyezni a település következő életfáját. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, Bábolna számára különleges helyszín, azért is költöztek ide családjával, mert az intézményrendszere minden igényt kielégítő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában